Реклама / Ads
5| 5484 |25.01.2015 НОВИНИ

МВР разкри още две от показните убийства

.
Убийството на Дамянови е разкрито
МВР е разкрило още две от извършените наскоро показни убийства. Става въпрос за убийството на съпрузите Дамянови в квартал "Витоша" в София и още едно от тежките убийства, като се предполага, че е това на бизнесмена Боби Манджуков. В момента във ведомствотно се провежда среща с участието на премиера Бойко Борисов.
 
В нея участват също вътрешният министър Веселин Вучков и заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Преди дни премиерът Борисов настоя за бързи действия по разкриването на престъпленията. В петък бяха разгласени детайли около убийството на хотелиера Орхан Изиров в Петрич, за което има двама арестувани.

За разстрела на семейство Дамянови били платени 30 000 евро. Това обяви на пресконференция днес зам.-главният прокурор Борислав Сарафов. Той уточни, че съпругата на предприемача не била главна цел, но "паднала, може да се каже, като косвена жертва".

Групата на Черния Роди е отговорна и за убийството на бизнесмена Боби Манджуков. Бандитите се занимавали още с наркоразпространение, рязане на уши и чупене на ръце и крака.

Престъпленията са извършени от варненска организирана престъпна група, ръководена от Радослав Калчев - Черния Роди, с помощта Николай Тошев - Чирпанския, Галин Мирчев, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков - Чобака, Петър Благоев, Христо Георгиев - Тополския и Николай Илиев - Мазния. Бандата от Варна  е рязала уши и чупела е крака.

"Някои от членовете на тази банда са били арестувани за различни престъпления във Варна. Част от тях са лежали в затвора и са вършели престъпления, когато са били пускани в отпуска. Те са се занимавали и с наркоразпространение", посочи Борислав Сарафов.

Радослав Калчев е напуснал България и в момента се издирва. Ако не бъде открит от нашите служби, той ще бъде търсен и от Интерпол.

Продължава работата по разкриване на убийството на Татяна Стоянова в Пазарджик и на Димитър Стоянов, известен като Митьо- Лудия, в Пловдив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4627 |21.01.2015 Сарафов - "има-няма-нещо-нищо" за убийствата . 28| 6531 |20.01.2015 Бойко по тъмна доба в МВР заради поръчковите убийства . 34| 4468 |18.01.2015 Вежди разкри житейските си унижения . 1| 4349 |17.01.2015 Съдът гледа мерките на групата за поръчкови убийства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads