Реклама / Ads
6| 4469 |12.07.2019 НОВИНИ

МВР разследва 3 версии за запалената кола на Велислав Минеков

.
Криминалистите от Първо РПУ в София разследват три версии за запалената кола на скулптора Велислав Минеков. Велислав Минеков е убеден, че неговия автомобил е бил мишена на бандитите. Това обаче не е основната версия на ченгетата
 

В сряда в 22,30 часа вечерта двама неустановени засега бандити заляха с бензин два автомобила в столичния квартал „Изток” – „Алфа Ромео”, собственост на сръбски ресторантьор и „Опел Зафира” на станалия известен с критиките си към властта преподавател в Художествената академия.

 

Огненият атентат породи вълна от недоволство сред приятели и съмишленици на Велислав Минеков, които заподозряха, че колата му е запалена като вендета заради изявите му в „Евроком”. Там Минеков, в компанията на адвокат Николай Хаджигенов и Армен Бабикян, често критикува властта. Сред „редовните” абонати на скулпторът е неговият колега Вежди Рашидов, който му води съдебно дело за клевета.

 

Версията, че мишена на подпалвачите е бил автомобилът на Велислав Минеков се проверява от МВР, но не е основната, призна запознат с разследването. Според думите му, колата на зетят на Рангел Вълчанов е била със счупен страничен прозорец, за да бъде улеснено запалването й, но агресорите първо залели с туба бензин автомобила на сръбския ресторантьор. „Разбира се, че съществува вариант мишена да е била колата на професор Минеков, а нападателите да са замаскирали нападението, запалвайки друга кола. Разследваме тази версия, но тя не е основната”, коментира криминалист от Първо РПУ.

 

Криминалистите подозират, че двама неустановени засега подпалвачи са запалили колата на сръбски ресторантьор заради бизнес интереси, а покрай возилото на кръчмаря е изгорял и автомобила на професор Минеков. Снимки: “България он еър”

Водеща версия за разследващите е вендета срещу сърбина, който е съсед на Велислав Минеков. Само преди 2 месеца мъжът отворил ресторант, който бързо набрал популярност и оставил без клиентела съседни кръчми. Заради това криминалистите подозират, че палежа е заради бизнеса на сърбина.

 

Друга версия, по която криминалистите работят, е свързана с война за паркоместа или друга междусъседска дрязга, от която потърпевш покрай сърбина е и Велислав Минеков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 34676 |12.07.2019 Американски журналисти разследват Делян Пеевски във филм за мафията в България . 4| 5940 |11.07.2019 Лидерът на БОЕЦ разкри как е прекратено разследването за опита за убийството на жена му . 2| 4213 |25.06.2019 Разследват причините за пожара в ”ТЕЦ Марица изток 2” . 3| 5272 |25.06.2019 Калин Калпакчиев: Не може да се води независимо разследване срещу главния прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads