Реклама / Ads
3| 6601 |03.01.2019 НОВИНИ

МВР разтакава проверки срещу полицейски шефове и редови ченгета

.
Шефът на МВР Младен Маринов
МВР е цар в разтакаването на проверки срещу полицейски шефове и редови ченгета. Под претекст, че тече проверка, месеци и дори години се влачат вътрешните разследвания срещу служители, за които има данни, че са „прегрешили“. Според вътрешни за системата хора целта е случаят да се забрави, а удобните хора да се покрият.
 

През октомври м. г. полицейска кола удари друг автомобил в отсечката Гривица-Пордим. При инцидента 65-годишна жена загуби живота си. МВР лаконично съобщи за случая с две изречения. Ведомството, обаче пропусна да спомене малката подробност, че ченгетата са се прибирали от дежурство със служебното возило, което е против утвърдените вътрешни правила. 

 

Въпросната кола не е трябвало да напуска пределите на Пордим, съобщиха за Фрог източници от ведомството. Оказва се, че е практика служебни коли да се ползват за лични цели не само в този регион, но и в цялата страна. Четири месеца не стигнаха на разследващите, за да излязат със становище за това кой е виновен за трагичния инцидент.

 

Пълно мълчание има и по темата за катастрофата с шефа на Гранична полиция Светлин Кичиков. Преди Коледа, в неделен ден той катастрофира със служебната кола. По време на инцидента в нея са били жена и две деца, които по чудо са се отървали живи и здрави. Никой  от ръководството на МВР не обясни дали пътуването на въпросния началник е било за сметка на данъкоплатците и потъпкани ли са правилата на ведомството колите да се използват само по време на работа.

 

Месеци наред се влачи и проверката срещу директора на врачанската полиция Янко Янколов. Сигналът срещу него е заместника му. В него се описват множество данни за злоупотреби, включително и със служебната кола, която не трябва да напуска пределите на областта. Вместо това, според данните, Янколов често пътува с нея при семейството си в София.  

 

При опит да се получи повече информация за проверките, от ведомството удобно използват оправданието „Работи се по случая“, за да си измъкнат от неудобни въпроси.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3633 |18.12.2018 Масови проверки за нарушения при коледните елхи . 1| 3583 |10.12.2018 КАТ започва проверки за алкохол и наркотици . 2| 3632 |03.12.2018 БАБХ, данъчни и инспектори по аквакултури на проверки за Никулден . 1| 3876 |30.11.2018 Агенцията по храните започва проверки за празниците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads