Реклама / Ads
11| 7043 |16.09.2011 НОВИНИ

МВР-шефове дават, серж. Кирилов - не дава!

.
Нерегистрирано оръжие...
Нов скандал е на път да избухне, в който ще бъде замесено МВР. Граждани искат, но не могат да регистрират газовото и въздушното оръжие, което притежават, заради нескопосана организация от страна на районни полицейски шефове и служба КОС.
 

След като обществото не получи ясен отговор кое налага да се събират такси за новата регистрация и кой определя размера на сумата, сега възникна нов проблем. Отиваш смирено и почтено да изпълниш гражданското си задължение, но се оказва, че служителите от КОС приемат само в определени дни, а не през цялата седмица.

Така поне е в Седмо РПУ в столицата, обадиха се във Frognews.bg ядосани столичани. Крайният срок е 17 септември 2011 г, след което следват глоби за нередовните. „Няма никой”, - отсича на обърканите граждани небрежно седналият серж. Кирилов, оставен единствен в сградата в Студентски град да отговаря на логичните питания за абсурдното положение. „Как тогава да спазим срока, като КОС работи само в понеделник и сряда, но ние няма как да знаем това, а 17-ти е в събота”, - продължават да питат наивниците. „Е, аз откъде да знам...”, - отвръща делово младият униформен служител, приседнал на стол в близост до камари боклуци, оставени след преместването на районното в района на Полицейската академия. Някои от най-съвестните граждани дори ходили и до новото РПУ, но оттам ги препратили пак към Студентски град. Гаден кръг, от който няма излизане.

 

Още миналата година граждански сдружения и фирми, търгуващи с неогнестрелни оръжия, поставиха проблемите си и пред комисията по вътрешна сигурност и обществен ред на Народното събрание. Засега обаче депутатите не са проявили интерес към темата.

 

Вътрешният министър, както и началници под него многократно обясняваха през медиите, че ведомството се е постарало да има ред в регистрацията. Разстоянието от сградата на ул. „6-ти септември” до районните обаче е огромно и чуваемостта - нулева. Разкарвалите се напразно граждани има едно единствено обяснение за нелепата ситуация: щом изтече срокът, да бъдат глобени с 500 лв, както бе обявено по-рано.

 

Малък коментар: Може ли министър Цветан Цветанов да познае, кой ще понесе пасивите от създалата се абсурдна ситуация – той и ГЕРБ или серж. Кирилов от Седмо РПУ...

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5211 |16.09.2011 Екс и настоящ министър се "захапаха" в НС . 5| 4959 |16.09.2011 Искате да знаете пола на бебето си? Европа забранява! . 0| 5123 |16.09.2011 МОНМ олекотява раниците; школата-неподготвени . 17| 17697 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads