Реклама / Ads
2| 4863 |09.06.2010 НОВИНИ

МВР спъвало РЗС на изборите в Габрово

.
По повод изявлението на шефа на предизборния щаб на ГЕРБ в Габрово Красимир Велчев, че народните представители от РЗС използват парламентарни коли при посещенията си в града, от РЗС заявиха в съобщение до медиите, че това е поредната груба предизборна провокация от страна на милиционерската партия на Бойко Борисов.
 

"Ние не случайно нарекохме Групировка за Едноличен Рекет над Българите партията на премиера. В името на истината изживяващият се като парламентарен старшина Красимир Велчев следваше да спомене за неговото пътуване до Габрово с няколко парламентарни коли и цял автобус, които са поети от бюджета Народното събрание.", се съобщава в декларацията.

"Очевидно е, че в ГЕРБ са притеснени от факта, че не могат да продължат да рекетират габровци и са започнали с всички сили и средства да се противопоставят на РЗС. Ние разбираме техните притеснения, кандидатът на РЗС се оказа единствената сериозна алтернатива за кметския пост в Габрово, а активно провежданата кампания сложи край на желаната от ГЕРБ вяла и с предизвестен край битка.

„Ред, законност и справедливост” е парламентарно представената партия, която харчи най-малко средства от бюджета на Парламента, народните представители от РЗС не ползват персонални коли, както и стая в Народното събрание. Само секретарките и консумативите на ПГ на ГЕРБ са на 100 пъти по-висока цена от всички автомобили, ползвани от депутатите на РЗС за тези 11 месецаq откакто работи 41-то НС.

Припомняме на Красимир Велчев, че с парламентарните коли са предвидени да се правят срещи с избиратели в различни райони на страната, тъй като според българската Конституция депутатите представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Учудваща е неговата неинформираност и за броя на народните представители от РЗС, които са осем, а не седем както и за това, че Георги Терзийски е народен представител от Габрово.

До края на седмицата РЗС ще оповести реалната цена на всички полицейски акции, проведени с предизборна цел в Габрово. Ще разкрием и разходите на министрите от ГЕРБ, направени за предизборните рейдове в Община Габрово. Тогава българското общество ще направи реална равносметка кой колко държавна пара е изхарчил за частичните избори в областния център.", се казва още в декларацията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4549 |02.04.2010 ДПС изнeнадани от съда за изборите . 7| 4544 |04.03.2010 ДПС оспори касирането на изборите в Турция . 19| 4959 |20.12.2009 Хамстера работел за Яне Янев, събирал гласове по изборите . 3| 4769 |03.11.2009 Уво за посланиците ни в Турция и САЩ заради изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads