Реклама / Ads
6| 8449 |08.11.2007 НОВИНИ

МВР стовари железен юмрук върху братя Маргини

.
Железен юмрук показа МВР днес. Навръх полицейският празник антимафиоти, придружени от прокурори нахлуха в над 20 офиса на братята Красимир и Николай Маринови - Маргините.
 
Гвоздеят в програмата обаче е изтърбушването на бизнес сградата на бул. "Джеймс Баучер" 87 в София. Търсещите изземат папки, документи, въобще всичко, което им се стори съмнително.

Понеже делото срещу братята за организиране на тройно убийство срещу ген. Любен Гоцев, Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов зацикли, започва реализирането на план В - разследване на срещу Маргините за пране на пари, трафик на хора и контрабанда. От прокуратурата вече са установили, че голям брой имоти в чужбина официално се водят на съпругите им и близки до тях лица. Предполага се, че средствата, с които са закупени, са придобити от престъпна дейност. Освен това правоохранителните органи вече са изпратили поръчки за запор на техни сметки в чужбина. Именно това довело до мащабната акция.

В сградата на "Джеймс Баучер" 87 офиси държи и Румен Николов-Пашата.

В същата сграда през  2004 г. бе взривен асансьорът заедно със Стоил Славов и гардовете му в него. Славов бе сред учредителите на СИК. Синът му Жоро Главата онаследи бизнеса на баща си.  

В края на миналата година Софийският градски съд наложи възбрана на имоти и запор на всички банкови сметки на Красимир Маринов и съпругата му на територията на България. Магистратите отчетоха, че реалните доходи на семейството са били около 101 хиляди лева, а за седемнадесет годишен период са направени разходи от 2.8 милиона лева. Така държавата „сложи ръка" върху 10 офиса, един магазин, един гараж, двуетажна къща с мястото и имот от половин декар извън регулация. В резултата на „ювелирната" акция обаче се оказа, че е запориран и офис на американски бизнесмени, които се оплакаха в посолството на САЩ в София, че им се пречи на работата.

Главоболията на Маргините с праоохранителните органи започнаха след убийството на банкера и съветник на президента Емил Кюлев през есента на 2005 г. Дни след атентата срещу собственика на ДЗИ Банк братята бяха вкарани в ареста. По-късно срещу тях бе повдигнато обвинение за организиране на тройно убийство.

Източници на Frognews.bg във вътрешното ведомство твърдят, че ден преди да бъдат арестувани братята Маринови министър Румен Петков и тогавашния шеф на контраразузнаването Иван Чобанов са говорели за заговор, който целял предизвикването на криза в държавата. Затова бил нарочен за цел ген. Любен Гоцев, който по онова време бе член на консултативен съвет към министър Петков. Доктора и Дамянов били поръчани само „за отвличане на вниманието". Тази теза обаче после не бе включена в обвинителния акт, тъй като вероятно не е могла да издържи в съда без никакви доказателства.

Припомняме, че всички тези офиси бяха тарашени по време на ареста на братята. Бяха обърнати наопаки и къщите им. Децата на Николай дори бяха държани по очи на пода, докато спецченгетата ровили за веществени доказателства. Дали се очаква при сегашната акция да излязат компрометиращи материали, които не са открити в предишния тараш - МВР запазва мълчание. Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5228 |19.10.2007 Българска кирилица върху еврото . 0| 5078 |27.06.2007 Световните медии акцентират върху порицанията на ЕК за нас . 1| 5059 |16.06.2007 Червени нападат върхушката заради ДПС, Азис и неизпълнени обещания . 1| 9219 |17.05.2007 Социолози се потят върху изборни прогнози

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads