Реклама / Ads
5| 5278 |11.09.2007 НОВИНИ

МВР твърди, че евродепутат е псувал полицаи, той отрича

.
Eвродепутатът от „Атака" Десислав Чуколов е псувал полицаи от Русе по време на инцидент с него на 21 юли 2007 г. Това става ясно от аудиозаписи, които МВР разпространи за медиите.
 
На споменатата дата Чуколов е подал сигнал в полицията, че е нападнат от непознати в нощен клуб „Канела".

За изясняване на случая вътрешният министър Румен Петков разпоредил тотална проверка на събитията от въпросната нощ. В тази връзка са и разпространените от МВР два записа. На първия е записан Чуколов като съобщава за инцидента. На втория се чува как депутатът ругае един от униформените: „Г-н Румен Колев, знайте, че ще стана министър и ще ви еба путката майна, обещавам."

Разследваенто установило, че полицаите наистина са констатирали, че Чуколов е пострадал от удар. Те предложили да извикат кола на „Спешна помощ", но той отказал. Отказал и да се легитимира, държал се грубо с полицаите. Тогава един от тях се обадил на дежурния да запише разговора с евродепутата. От свидетелските показания на униформените става ясно, че Чуколов не давал смислени обяснения за случилото се, отправял обиди, ругатни и закани към полицейските служители, а по-късно и към пристигналия екип на спешна помощ, като непрекъснато повтарял, че е евродепутат. Обяснил, че към масата му в заведението се отправил мъж, който говорел най-вероятно на турски, но не могъл да го опише. Потърпевшият направил забележка на мъжа за това, че говори на турски език, онзи го нападнал и ударил с юмрук в лицето. Настанала суматоха, част от клиентите се изпарили моментално, за да си нямат работа с полицията.

Според снетите писмени обяснения от служители на спешна помощ и персонала на заведението, Чуколов се обръщал към полицаите от Първо РПУ с думите:
"Като стана министър, ще разхвърля всички служители на полицията и спешна медицинска помощ... Куки ... Сега ще се обадя на Първанов, ще видите какво ще стане... Дай ми личната карта, ще ти ..., ченге ...".

На другия ден евродепутатът обяви пред медиите, че полицията лъже и обвини директора на ОДП-Русе, че искал да прикрие случая, защото мъжът, който го е ударил, бил от турски произход.

Разследването обаче установило, че мъжете, с които се спречкал Чуколов, са българи от Русе и не са говорили на турски. Според техните обяснения именно депутатът ги бил предизвикал.

Министър Петков вчера обяви, че ще награди полицаите за доблестното им поведение.

 

  Десислав Чуколов, евродепутат: Не съм казвал подобни неща

-    Г-н Чуколов, как ще коментирате развитието на случая от онази нощ на 21 юли към днешна дата?

- Аз бях жертвата и аз извиках полицаите. Защо бих го правил, ако исках нещо да прикривам или да се заяждам. Това е нелепо. Обадих се, за да дойдат и да си изпълнят служебните задължения - нищо повече.

- Но министър Румен Петков и подчинените му твърдят съвсем други неща?

- Като чувам през последните два дни каква помия се излива от министър Румен Петков и неговите подчинени, мога единствено да кажа, че поведението им като представители на МВР е неадекватно. Те се опитват да превърнат случая в политика и да ударят „Атака", която е единствената политическа сила, която се държи като истинска опозиция на управляващите.

- Разпространени са аудиозаписи, на които се чува как псувате полицай...

- Не съм казвал нещата, които се тиражират като някакви аудиозаписи. Нямам понятие как са сътворени тези записи. Лъжа са повечето твърдения.

- Защо биха го направили?

- Как иначе да оправдаят неадекватното си поведение освен ако не превърнат жертвата във виновник. А Румен Петков дори не желая да го коментирам. Не бих слязъл толкова ниско.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4958 |10.09.2007 Министър Петков ще награждава полицаи от Русе. С водка, предполага евродепутат . 0| 9759 |28.06.2007 Италиански археолог твърди, че е открил легендарната Атлантида . 0| 5566 |28.06.2007 Какъвто ни е стандартът на живот, такива са и заплатите на евродепутатите ни . 0| 5580 |26.06.2007 ЕК да покаже твърд тон и непреклонност към България и Румъния, искат евродепутати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads