Реклама / Ads
0| 6736 |26.07.2010 НОВИНИ

МВР закопча българския Бин Ладен от Катунци

.
Девет лица са били задържани в хода на операция „Трафикантите” на територията на област Благоевград.
 

Това съобщи на пресконференция днес директорът на Областната дирекция на МВР в Благоевград комисар Йордан Кочев. Членовете на престъпната група са се занимавали с отглеждане и разпространение на наркотични вещества, както и с търговия с културни ценности. Те са действали както на територията на цялата страна, така и в чужбина. За организатор на престъпната група се сочи Иван Дамбов от село Катунци, срещу когото през 2008 г. се водеше дело по същите обвинения, а самата защита на арестанта се жалваше на Борис Велчев, че прокурори изкарали клиента им по-черен от терориста Осама бин Ладен. В групата той е участвал заедно с двамата си сина. В момента всички задържани са в ареста за 72 часа. Предстои Окръжната прокуратура в Благоевград да внесе искане в съда за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Най-вероятно мярката ще се гледа утре.

Припомняме ви, че срещу Дамбов имаше заявителски материали през април 2008 г. Според справка на РПУ-Сандански  той се е занимавал с наркотрафик, трафик на проститутки, каналджийство, грабежи, въоръжени грабежи и кражби. Тези данни бяха предоставени в хода на дело срещу него в Районен съд Сандански за конфликт с гранични полицаи. Адвокатката Гергана Юрукова още тогава се зарече, че ще сезира Главния прокурор Борис Велчев заради това, че колегите му са изкарали редовия гражданин Дамбов по-опасен и от Осама бин Ладен.

Тъй като Иван Дамбов обаче бе с чисто съдебно минало, той беше освободен от наказателна отговорност и съдът му наложи административно наказание - глоба от 500 лв. В мотивите си съдията се позова и на страховитата полицейска справка. В тази връзка защитата изиска конкретни данни от шефа на санданската полиция, но той я препрати към ОДП-Благоевград. От своя страна директорът на ОДП-Благоевград отказва да внесе яснота и прехвърля топката в полето на прокуратурата.

В хода на първото заседание защитата се снабдява със съдебни удостоверения, съгласно които да извърши по официален път справки в прокуратурата. От направените запитвания до петте районни прокуратури – Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев, се оказва, че към момента няма нито едно дело срещу Иван Дамбов, комуто са приписани тежките престъпления. През 1999 г. са образувани две досъдебни производства, като парадоксалното е, че едното е било хем срещу него, хем срещу неизвестен извършител, но още същата година са прекратени.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 9613 |22.07.2010 Закопчаха 27 жрици на любовта във Варна . 6| 4539 |20.07.2010 Българският премиер на 5 км от Гейтс и Клинтън . 3| 4863 |18.07.2010 МВР закопча „Сводниците” . 3| 5098 |17.07.2010 Закопчаха Кемпеса, гепил 1.5 млн.лв. от банкови сейфове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads