Реклама / Ads
12| 7687 |10.05.2012 НОВИНИ

МВР закопча и Хамстера заради атентат срещу висш полицай

.
Антон Петров - Хамстера, дясната ръка на Алексей Петров - е бил арестуван по сигнал, че са подготвяли убийството на високопоставен полицай от ГДБОП. Запознати веднага направиха предположения, кой би могъл да е цел на злокобния план.
 
Едно от предположенията е за шефа на сектор "Терор" в ГДБОП Валентин Цоновски. Той е един от най-успешните ченгета през последните години. Името му се свързва с акциите срещу "Наглите", "Килерите" и "Октопод". Сигнали, че е застрашена неговата безопасност имало още преди време. Неговото име се свързва и с евентуалната връзка между обвиняеми по делото "Наглите" с такива от "Октопода".
Спрягат се и ощеедно-две имена на висши полицаи, като мотив отново са ефективните им действия срещу мафията. Още преди смедмица, когато бе задържан Алексей Петров заради натиск срещу свидетелите Донка Митева и Пламен Устинов, стана ясно, че Устинов е бил притискан да заяви пред съда, че Цветан Цветанов, Станимир Флоров, шеф на ГДБОП и Валентин Цоновски, са организирал атентат срещу него в Тетевен по време на канддат президентската му кампания. Фрог нюз тогава призова прокуратурата и МВР да вземат мерки за осигураване на безопасността на Цоновски.
Операцията е била проведена на столичния булевард "Черни връх".  Полицията е задържала и охраната на Хамстера. Гардовете обаче вероятно ще бъдат пуснати, защото няма основание да им се повдигне обвинение. Предполага се, че сред арестуваните е бил и Димитър Желязков - Митьо Очите.
Засега това са само версии, очаква се МВР да ги потвърди или да отрече някои от тях.

Хамстера е известен като "дясната ръка" на Алексей Петров и е подсъдим с него по делото "Октопод".  Той бе сред първоначално арестуваните в операция "Наглите", но след месец в килите на Националното следствие бе освободен. В домът му бе открита 100-левова банкнота, която се оказа част от платения откуп за единия от отвлечените - Румен Гунински. Въпреки това по-късно бе обявено, че доказателства срещу него за участие в групата за отвличания са недостатъчни и той бе пуснат срещу гаранция от 20 000 лв.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5643 |08.05.2012 “Булгаргаз” не сваля цените на газа заради Русия . 37| 8580 |04.05.2012 Отвод на съда по "Октопода" заради БНТ искат адвокати на Трактора . 5| 6212 |02.05.2012 Закопчаха роми, осквернили селско гробище . 6| 6668 |26.04.2012 ЕК ни дава на Темида заради боклука

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads