Реклама / Ads
3| 4863 |18.07.2010 НОВИНИ

МВР закопча „Сводниците”

.
В Несебър се проведе специализирана полицейска операция „Сводниците”. 11 души установи и 4-ма задържа МВР в хода на акцията, съобщиха от пресцентъра на МВР.
 

Акцията се проведе под ръководството на Районна прокуратура - Несебър. 11-те души са се занимавали с предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане и разпространяване на наркотични вещества по Южно Черноморие.
Близо два месеца криминалисти от ОДМВР-Бургас наблюдавали групата, в която участвали 29-годишният Ж.П. от Бургас (криминално проявен, осъждан и изтърпял ефективно лишаване от свобода за палежи, освободен предсрочно за добро поведение) и 35-годишният В.Е. от Бургас. Двамата са били сводници за две момичета -21-годишно момиче от Ямбол, обявено за общодържавно издирване и 17-годишно, непълнолетно момиче от Бургас. Двете били вкарани в схема за предоставяне на сексуални услуги и продажба на наркотици, която действала по поръчка на територията на цялото Южно Черноморие. Момичетата са обслужвали клиенти по заявка не само в Слънчев бряг, а и в Лозенец, Китен, Приморско, Созопол, Свети Влас, „Елените", както и на други места.

Схемата действала по следния начин: Ж.П. и В.Е. разпространили т.нар. „служебен телефон" чрез визитки между таксиметровите водачи, хотелските рецепции и ресторантьорите в Слънчев бряг и другите курортни селища. Ако туристи проявявали интерес, двамата предоставяли момичетата или наркотични вещества. Двете момичета били настанявани в хотелски стаи в Слънчев бряг, които сменяли често - на всеки 3-4 дни по нареждане на шефа на организацията Ж.П. „Съдружникът" му В.Е. транспортирал момичетата с автомобил до мястото на заявката и след сеанса, ги отвеждал на нов клиент или обратно в хотела им. След това отчитал заработените пари на Ж.П. До момента е доказано присъствието на момичетата в 10 хотелски комплекса на територията на Слънчев бряг и Несебър.

Бизнесът започнал да се разширява и Ж.П. потърсил и други момичета, като склонил още три ученички от Бургас, сред които непълнолетна 17-годишна, да работят за него срещу заплащане. Той смятал, че с обновяването на „каталога" на предлаганите момичета ще може да се отърве от издирваната 21-годишна ямболийка, която през последните седмици правила множество опити да избяга, но 29-годишният сводник я държал принудително, със заплахи и побои.
Сводниците Ж.П. и В.Е. заработвали добре, като тарифите за българи и чужденци били различни - за час момичето вземало за българи 150 лв., а за чужденци 250 лв. За 6 часа българите плащали 500 лв., а чужденците 900 лв.
Трите бургазлийки, които трябвало да попълнят редиците на „работещите момичета" в куротния комплекс, заедно с багажа си пристигнали в Слънчев бряг в петък. Това дало и началото на операцията за задържане на двамата сводници и за пресичане на дейността им за разпространяване на наркотични вещества и предоставяне на секс услуги срещу заплащане.

Пред хотелски комплекс в Слънчев бряг - запад криминалисти установили трите момичета, които вече били подготвени за настаняване. Издирваното 21-годишно момиче и непълнолетната бургазлийка, работещи от началото на май за Ж.П., са установени на път към поредния клиент. Сводниците Ж.П. и В.Е. са задържани минути по-рано в центъра на курорта. Задържан е и 30-годишният А.Р. от Сливен, приятел на Ж.П., който пренасял част от наркотиците.
Към момента са намерени и иззети 8 пакетчета амфатемини (около 80 гр.) и 2 торбички с марихуана (около 400 гр.).

Извършени са поредица обиски и претърсвания на автомобили, частни домове, хотелски стаи и лица. Намерени са вещи и предмети, свързани с престъпната дейност. Установени са момичета, проституирали за Ж.П. в периода декември 2009 год. - април 2010 год. Открити са много СИМ-карти, които Ж.П. насилствено регистрирал на името на обявеното за издирване 21-годишно момиче. Открити са и бележници, в които надлежно са описвани приходите и разходите по развиваната дейност.
Петте момичета са разпитани пред съдия като свидетели, а Ж.П. и В.Е. са с наложена мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа. След 24-часовото задържане А.Р. е освободен, като предстои образуването на отделно досъдбено производство за пренасяне на наркотични вещества.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5100 |17.07.2010 Закопчаха Кемпеса, гепил 1.5 млн.лв. от банкови сейфове . 0| 5400 |08.07.2010 Закопчаха криминално проявени при акция в Бургас . 6| 6275 |25.06.2010 Закопчаха изрод, пускал порно с бебета в нета . 3| 4977 |16.06.2010 Закопчаха Мирослав - Мулето, въртял далавери със затворници

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads