Реклама / Ads
2| 7004 |05.06.2017 НОВИНИ

Набеждават Боримиров за срива в „Левски”, Спас Русев се крие

.
Спас Русев сочи Боримиров. Тогава беше весело - вече не е...
Треньорът на „Левски” Николай Митов ще бъде уволнен, за да се свали напрежението сред феновете. Това решило тайно ръководството. Трети ден нито спортният директор Даниел Боримиров, нито т.нар. собственик Спас Русев вдигали телефона на тренера.
 
До сряда всичко ще е приключило, твърдят източници на Фрог нюз. Основната цел обаче била ако отборът продължи да се срива, вината да бъде хвърлена върху Боримиров, а Спас Русев да се спаси. Смяната на Митов била само за „изпускане на парата”.

 

Боримиров до снощи твърдеше, че Митов остава, но след разговори с Русев и „важен депутат от ДПС” спрял да се изказва. Той бил предупреден да изпълнява каквото му се каже, за да не излязат „интересни данни” за връзките му с подземния бос Христофорос Аманатидис – Таки, за чиято сестра е женен. Според запознати много вероятно е, ако „Левски” съвсем се срине, за всичко да бъде обвинен именно Боримиров, който не жалел сили, за да спаси клуба.

 

Митов пък си ритнал сам трудовата книжка, като преди мача с „Верея” дал списък за селекция през лятото. В него имало петима чужденци, за които трябвало да се платят солидни суми. Русев, който има тежки проблеми с опитите да присвои Виваком, отрязал мераците на треньора. Същият депутат от ДПС пък заявил, че източените пари от мобилния оператор не са за „тъпи футболисти”, а за много по-важни неща от футбола.

 

Важната клечка заявил също, че може да спре парите от Efbet на Васил Божков, защото той имал думатата пред хазартния бос.


Стотици хиляди привърженици на футболния „Левски” с мъка наблюдават как любимият им отбор се разпада. Виждат също, че това става умишлено, пред очите на Футболния съюз, управляващи и политици. „Те или участват в убийството на отбора, или нехаят”, пише в писмо на фенове, получено във Фрог нюз.

 

Това, което видяхме в последния мач между Левски и ЦСКА със събличане на играчи, е сигнал към тези, които умишлено унищожават футбола, и в частност Левски. Когато се вникне под повърхността, ще се види ясно, че не момчетата, които проявяват агресия, а едни други хора, схеми и системи го унищожават. Въпросът е не кой стои зад момчетата, а кой унищожава клубът вече десета година. Унищожава го не Кой, а моделът "България". Левски се източва брутално, Левски е в зависимости - политически, икономически. Левски се е превърнал в схема. В схемата на някого, който върти сделки на гърба на клуба. И който няма интерес да има голяма и сплотена публика. Защото в нея има освен момчета с качулки, и такива с акъл в главата. Защото ако те останат зад една кауза, биха могли да препятсват модела. И това не е моделът "Кой", "Той", "Бай". Това е моделът "България". Защото тук, в тази държава, всичко се случва по схема. Схема е пътното строителство, съдебната система, схема има във всички сфери на обществото. Те ни приспиват и ни казват, че трябва да си мълчим, и трябва да гледаме как ни унищожават". Това заяви преди дни председателят на Националния клуб на привържениците в оставка - Степан Хиндлиян пред "България Он Еър".

 

Феновете отдавна искат обяснение от т.нар. милионер Спас Русев, какво става в „Левски”, но отговор не получават. Русев мълчи за уж тръгналите от Виваком милиони към „Герена”, на които се губят следите. Засега удържал положението с връзки с доскорошния шеф на НАП Бойко Атанасов и финансовия миинистър Владислав Горанов да не започнат проверки в клуба. Батаците били толкова големи, че отдавна трябвало да се намеси и прокуратурата, но за нея „отговарял депутата от ДПС”. Именно той заплашвал многократно и шефът на Футболния съюз Борислов Михайлов, че ако се намеси в сагата около „Левски” ще му прати прокурори и данъчни, които да го съсипят.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6972 |16.05.2017 Калпакчиев: Цацаров е зависим, това срива авторитета ни . 4| 3764 |12.04.2017 Богданов: Промените в пенсионния модел сриват доверието в него . 5| 10716 |07.11.2016 Само във Фрог: ГЕРБ се срива, но от 2013 г. насам . 5| 4127 |10.06.2016 Активите в ЕС се сриват с 25% ако Великобритания напусне съюза?
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads