Реклама / Ads
1| 3809 |20.09.2018 НОВИНИ

Цацаров: Има пазар за машини за цигари

.
Сотир Цацаров
Фабриката за цигари в Карнобат е била оборудвана с два мощни генератора, които са гарантирали непрекъсната работа на фабриката. Те са работити само на електричество, което е било подавано от тези генератори. Трудно е било да се установи, че там се извършва някаква промишлена дейност.
 

Това каза главният прокурор Сотир Цацаров пред  комисията за борба със сивата икономика и контрабанда.  Цацаров уточни, че в Тутракан, Горна Оряховица и Сапарева баня са открити всякакви машини за производство, пълнене и опаковане на цигари.

 

,,Освен на поточни линии, машините са и мобилни, тоест те могат да се местят и са се местили в Испания, Германия, Полша, Гърция. Но за България мога да потвърдя, че машините са изключително модерни, с пълна автономност на производството, с поточни линии'', допълни главният прокурор.

 

,,Както виждате, става въпрос за сериозен промишлен капацитет и пълна автономност на работата. На фона на това предлагаме да бъдат разгледани някои идеи в законодателството. Първото ни предложение е изпълнителното деяние да бъде разшилено - който произвежда и разпространява стоки без бандерол. На второ място - диференциране на наказателната отговорност, тоест да има по-голяма наказателна отговорност за производство на акцизни стоки без бандерол. На трето място бихме искали терминът продава да се замени с разпространява. Говорим за разпространение под каквато и да е форма. С други думи, да се криминализира производството на такива стоки без бандерол, както и приготовленията за производство'', обясни подробно Цацаров.

 

,,Трябва да се отчете и нещо друго. Върху основния пазар за производството на машини за производство на цигари липсва всякакъв контрол. Именно тези машини за първопричината. Тук е хубаво да бъде въведен някакъв регистрационен режим за производство, търговия и рециклиране на машини за пряко производство на цигари. Цигарите се правят от тютюн, но в България се правят от машини и трябва да знаете, че има огромен пазар за продажба на такива машини. Ето защо трябва да се наблюдават тези машини, в противен случай всички тези явления и акции, които правим, ще продължат да се повтарят'', завърши главният прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4219 |18.09.2018 Петър Курумбашев: Предложеният от ЕК „Пакет за мобилност“ слага край на идеята за общ пазар . 0| 3740 |13.09.2018 Четири фирми искат да правят пазарно проучване за машинното гласуване . 0| 3641 |11.09.2018 Върнаха в ареста надзирателя, прегазил дете в Пазарджик . 1| 3784 |10.09.2018 Съдът в Пазарджик ще гледа делото срещу кмета на Септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads