Реклама / Ads
7| 5349 |18.04.2013 НОВИНИ

Над 100 млн. струва е-правителство засега

.
Роман Василев, министър на електронното правителство Източник: Булфото
Над 100 млн. лв. са били инвестирани от 2008 г. за развитие на електронното правителство, но разпокъсаната работа и това, че не сме организирали единна структура, е нещо, което най-много пречи на работата.
 

Това заяви Роман Василев, министър на развитието на електронното правителство по време на откриването на проект за повишаване на административния капацитет и електронните услуги в Агенция „Митници“, предаде БГНЕС.

Василев акцентира именно върху нуждата от повече координация на проектите за електронно правителство, давайки пример с проектите в услуга на малкия и средния бизнес на общинско ниво, като според него е нужно такива проекти да бъдат разпространявани в повече от една община, за да не е нужно всеки район да разработва собствен проект.

Министърът съобщи също, че скоро предстои тестването на три проекта за 50 услуги, предоставени електронно от Столичната община, 10 нови електронни услуги на държавната администрация, както и за съвместни проекти между държавната и общинските администрации.

Соня Вълкова, ръководител на дирекция "Правно-нормативна" към агенция "Митници" обясни, че проектът за подобряване на административното обслужване чрез електронно управление ще включи развитие на автоматизирана система, която да проследява административното и съдебното обжалване на актове. В агенция "Митници" се издават изключително много индивидуални административни актове, нашата цел е да бъдат унифицирани, да има проследяемост на процеса, обясни тя.

Тази система не обхваща административно-наказателните производства, а се отнася до актовете, свързани с правата и задълженията на гражданите, включително и решенията за връщане на акцизи, поясни Вълкова.

Една от целите е да има улеснения за гражданите и икономическите оператори, тъй като тази прозрачност на издаваните решения ще позволи те да се проследяват във времето и спазване на съответните срокове, добави тя. "Това ще доведе до една по-строга самодисциплина в редовете на митническите служители и възможност на гражданите да контролират този процес", каза още Вълкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 8655 |24.03.2013 Ася Петрова: За "Килърите" човешкият живот струва от 25 000 до 120 хиляди, а здравето - между 250 и 500 лева . 64| 11005 |18.02.2013 Социолозите: Хората търсят алтернатива, но засега няма . 15| 5140 |11.02.2013 Желаещи за конституционен съдия засега няма . 38| 6061 |22.01.2013 Делян Добрев: БСП знаят от 2008 г. колко ще струва "Белене"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads