Реклама / Ads
3| 5405 |04.02.2014 НОВИНИ

Над 135 хил. клиенти на ЧЕЗ с онлайн фактури

.
Над 135 хиляди клиенти на ЧЕЗ са се отказали от хартиените фактури и получават сметките си по електронен път. С избора си клиентите на дружеството спасяват по 388 дървета на година. Услугата електронна фактура беше въведена през август 2011 г., а от миналата година дружеството осигури на клиентите си персонален онлайн достъп до архив с всички фактури.
 

„Услугата електронна фактура е част от стратегията на ЧЕЗ за въвеждани на модерни, мобилни и удобни услуги за клиентите. Освен безспорните си екологични ефекти, електронната фактура е по-бърза, сигурна и удобна алтернатива на хартиения носител.“, каза Зорница Йорданова, директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите“ в „ЧЕЗ Електро България”.

Електронната фактура е валиден, електронно подписан данъчен документ и е напълно идентична с хартиената. Бързото и навременно получаване на информацията за месечните задължения,  сигурният достъп до данните по всяко време, осигуряват допълнително спокойствие и комфорт.

Освен всички други удобства, с избора на електронна фактура клиентите стават съпричастни към глобалната кауза за ограничаване на щетите, които човешката дейност нанася на околната среда. Според изчисления на американската неправителствена организация Conservatree едно дърво е необходимо за производството на 8333 листа копирна хартия. Това означава, че клиентите на ЧЕЗ, които до момента са предпочели електронна фактура, спасяват по 388 дървета на година.

Електронната фактура е безплатна услуга. Може да бъде заявена на корпоративния сайт www.cez.bg, в центровете за обслужване на клиенти или с обаждане на денонощната информационна линия на ЧЕЗ 0700 10 010. При заявяване на услугата е необходимо да се предоставят клиентски номер, оторизационен код и имейл адрес. След регистрацията клиентите получават фактурите в PDF формат, както в електронния си архив, така и на посочен от тях имейл.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5662 |26.01.2014 Омбудсманът на ЧЕЗ се срещна с клиенти в Лом . 2| 5018 |16.01.2014 Над 52 000 клиенти на ЧЕЗ използват безплатните смс услуги . 4| 5397 |24.12.2013 Кражба на трансформаторно масло остави клиенти на ЧЕЗ без ток в София . 2| 4851 |21.12.2013 ЧЕЗ инвестира 212 хил. за нови клиенти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads