Реклама / Ads
4| 5852 |27.04.2020 НОВИНИ

Над 15 хиляди души искат оставката на Ананиев заради детската болница

.
Кирил Ананиев Източник: БГНЕС
Над 15 000 души искат оставката на здравния министър Кирил Ананиев заради заповедта за строеж на Националната детска болница. Подписката ще бъде внесена днес в Министерския съвет.
 

Петицията е на инициативата „За истинска детска болница", а документът е подписан от над 15 600 души.

 

Недоволните граждани смятат, че строежът е прекалено стар, а нова сграда ще се построи по-бързо и по-евтино.

 

Казусът с изграждането на Националната детска болница е от години. Той бе решен с подпис по време на извънредното положение, когато Кирил Ананиев разреши изграждането на здравното заведение.

 

Припомняме, че договорът за изграждането бе подписан на 2 април. Ето и какво се посочва в официалното съобщение на сайта на здравното министерство:

 

“Днес, 2 април, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев подписа договор с обединение ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ за извършване на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор) на Национална многопрофилна детска болница. Общата стойност на договора е 77 839 442.89 лева без ДДС или 93 407 331.47 лева с включен ДДС.

 

Изграждането на модерна Национална многопрофилна детска болница е основен приоритет за развитието на детското здравеопазването в България. Министерството на здравеопазването се ангажира строителството на Националната многопрофилна детска болница да се осъществява при максимална обществена информираност и в диалог както с всички компетентни институции, така и със специалистите в сферата на детското здравеопазване у нас. От МЗ ще бъде сформирана работна комисия, включваща действащи педиатри от различни специалности, които ще одобряват проектите за отделните отделения - вид, квадратура, леглова база, необходими кабинети и операционни.

 

Изпълнителят разполага с едногодишен срок, от сключването на договора, да изготви и представи проект на детското лечебно заведение. В своята оферта ДЗЗД „ДЕТСКО ЗДРАВЕ“ посочват, че ще извършат допълнително конструктивното обследване на строежа.

 

Всички действия по реализацията на проекта са извършвани и ще бъдат извършвани при максимална публичност и прозрачност.”

 

Цялата информация, може да видите тук.

 

Веднага след обявяването на новината обаче будни граждани се събраха на протест под прозорците на властта.

 

Основният мотив за протеста е намерението да бъдат изхарчени близо 100 милиона лева за довършването на сграда, чийто строеж е започнал преди 40 години.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6699 |24.04.2020 Социалисти искат да изключат Георги Гергов от БСП . 12| 5566 |24.04.2020 Собствениците на заведения на протест. Искат да работят при стриктни условия . 5| 5005 |24.04.2020 Туристически трусовe: Оператори искат оставката на Николина Ангелкова . 7| 5245 |19.04.2020 Сериозни проверки започват на хората, които искат да влязат в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads