Реклама / Ads
50| 6164 |16.06.2013 НОВИНИ

Над 15 хиляди протестират в София

.
Източник: Булфото
Протестът се превърна и в пърформанс на музиканти с гайди, на младежи с мотори и лозунги. Всички дефилират усмихнати и с много позитивна енергия. Много семейства са излези с децата си. Ексцесии няма.
 

Трета вечер на протести в страната. Към недоволството от избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС днес се прибави още един протест - антиправителствен, предаде БТВ. Хиляди хора изпълниха пространството между сградите на Министерски съвет и президентството в столицата. Всички те запяха химна на България, обявявайки се за премахването на олигархията от управлението на страната, както и за оставката на кабинета и промяна на статуквото във властта.
 

В района има засилено полицейско присъствие. От МВР официално информираха, че броят на протестиращите в София е около 15 000 души. Хората отново скандират призиви против правителството и размахват плакати. Чуват се и народни песни.

Демонстрантите се отправиха постепенно към сградата на парламента. Там те скандираха "Червени боклуци", а след около половин час тръгнаха и към Орлов мост. На ключовото кръстовище бе изцяло блокирано движението.
 

Част от гражданите тръгнаха обратно към Народното събрание. "Олигарски върви си" гласи лозунг, който бе поставен на паметника на "Цар Освободител" пред сградата. Протестиращите след това поеха по бул. "Евлоги Георгиев" и се отправиха към Моста на влюбените до НДК. Вървейки, хилядите хора скандираха "Оставка", "Мафия", развяваха стотици национални флагове и освиркваха правителството.
 

Представител на протестиращите заяви, че отиват до централите на БСП, ДПС и "Атака", за да изразят за пореден път исканията си за оставката на кабинета "Орешарски". По-рано специално антиправителствен протест започна в 18 часа със събирането на хора пред Народното събрание. Те обясниха, че са недоволни от правителството на Пламен Орешарски, като някои от тях са облечени с бели тениски с надписи – „Нов изборен кодекс”. Демонстрантите по-късно се сляха с тези от МС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6379 |16.06.2013 Пожар в автобус по линия София - Варна . 172| 5872 |15.06.2013 Хиляди пред Министерски съвет: Оставка! . 183| 9288 |14.06.2013 10 хиляди протестират в София . 2| 5419 |11.06.2013 Новият шеф на СДВР няма да сменя районни шефове в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads