Реклама / Ads
4| 6123 |14.12.2009 НОВИНИ

Над 2 млн. лева задигнали от Фантастико

.
Източник: Вяра Йовева
Повече от 2 млн. лв. обраха тази нощ от супермаркета "Фантастико" в столичния Студентски град. Много пари са целият оборот на веригата, "складирана" в нападнатия магазин, пише "Стандарт".
 


Парите са изкараните от 25-те магазина на "Фантастико". В Студентски град се съхранявали парите от оборота на магазините от хранителната верига от почивните дни.

Бандитите разрязали металната врата с оксижен. На мястото нямало охрана, която да ги спре по информация на БТА.
Според БНТ обаче имало охрана. Обирът обаче станал по време на фойерверки в Студентски град. Малко след това охранителите на магазина усетеле миризма на изгоряло и при проверката из магазина се натъкнали на обира.

Охраната абсолютно непрофесионално стояла и само констатирала обира, без да реагира адекватно на случилото се.

Печалбата от уикенда на софийските магазини от веригата "Фантастико" беше открадната тази нощ.
Извършителите влезли в офисите, които се намират в задната част на магазин "Фантастико" в Студентски град. Там бил събран оборотът на 25-те магазина в София от събота и неделя. По неофициални данни става дума за близо два милиона лева.

Извършителите разрязали металната врата с оксижен. На мястото нямало охрана, която да ги спре. Обстановката в магазина е спокойна. От персонала отказали да потвърдят случилото се, но казали, че имало нещо такова.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че колегите му са на местопрестъплението и работят цяла нощ. Озадачаващо било, че охраната, която била наета за търговския обект абсолютно непрофесионално стояла и само констатирала обира, без да реагира адекватно на случилото се. Продължавала работата на полицията по разкриването и извеждането на основната версия при случая, добави министърът.

„Изключително неприятен случай. Аз се обръщам към всички големи търговски вериги магазини - след като си плащат за частна охрана, нека тя да бъде адекватна и да бъде надеждна. Не мога да си го обясня - да влязат, да вземат около два милиона лева от стаята, в която са се съдържали тези пари и това да не направи абсолютно никакво впечатление на охраната, а в последствие те да разберат, че е имало разбита каса, в която са били оборотите от всичките магазини на „Фантастико" в централата. Това говори за несериозност и немарливост в охраната, която трябва да осигурят", каза Цветанов.

Frognews.bg припомня, че преди една година на 5 май бе обран и магазин на Фантастико в Люлин. Инцидентът тогава стана около 22.00 часа Престъпниците тогава влезли през задния вход на магазина. Единият от тях е стоял на пост, а другият успял да задигне дневния оборот на магазина.
При инцидента тогава също нямаше пострадали - нито от персонала в магазина, нито от клиентите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4928 |11.12.2009 Валентин Димитров ползвал шах за 115 лева . 7| 4659 |10.12.2009 Избраха Желева за зам.-председател на ЕНП . 12| 5510 |27.11.2009 Желева поема хуманитарната помощ и кризистни ситуации в ЕС . 4| 5117 |27.11.2009 Р. Желева: България ще бъде приятно изненадана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads