Реклама / Ads
5| 5762 |07.07.2011 НОВИНИ

Над 53 кг хероин заловиха на Капитан Андреево

.
Кратко описание Източник: източник
Митничарите на ГКПП Капитан Андреево демонстрираха как действат Шенгенските критерии, спирайки внасянето на хероин за повече от 5 милиона лева през българската граница.
 



На 6 юли 2011 г. около 17 ч. митническите служители проверяват лек автомобил Мерцедес, идващ от Турция, с хасковска регистрация, управляван от български гражданин. В багажника на автомобил амитническите инспектори откриват фабрично запечатана 30-литрова туба, пълна със зелен на цвят миещ препарат.
Разфасовката събужда подозренията им и след разрязване на дъното в тубата откриват пакети, облепени с кафяво тиксо. Опаковките съдържат вещество, реагиращо при направения полеви наркотест на хероин.
По-малко от час след първата кола на ГКПП Капитан Андреево пристига втора, също Мерцедес с хасковска регистрация и превозваща семейство от Свиленград. В багажникa й е открита идентична туба, с укрити в нея пакети с хероин. Третата кола от „индийската нишка" е Рено Меган с ямболска регистрация и пътници от Ямбол. Водачът на автомобила изхвърля превозваната от него туба с хероин в района на ГКПП Капитан Андреево. Тя обаче е открита от митническите служители. В Хасково пък е открит и задържан водачът на автомобила, който се е опитал да се освободи от нарко-пратката.
От трите автомобила са задържани общо 99 пакета, съдържащи 51,500 кг. хероин.
Няколко часа по-късно по сигнал на Гранична полиция на ГКПП Капитан Андреево е задържано четвърто превозно средство, микробус Фолксваген със сливенска регистрация, в който пътуват петима възрастни и едно дете. В микробуса са натоварени 40 пакета с еднократни детски пелени. В два от тях са укрити 3 пресовки хероин с общо тегло 2,060 кг.
По информация на българските служби след акцията на Капитан Андреево част от останалия хероин е укрит в района на Капъкуле. След сигнал до турските власти те откриват в контейнер до един от безмитните магазини четвърта, идентична с първите три, туба с пресовка с идентично вещество.
В резултат на съвместните действия на Агенция „Митници" и службите на МВР, които продължиха цяла нощ, са задържани 53,560 кг. хероин на стойност по оценки за нуждите на съдебната система минимум 5 088 200 лв. Разкрита е цялата организирана престъпна група и да момента са задържани 7 човека.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 6019 |02.06.2011 Рода на експрезидента Стоянов продава хероин . 5| 6206 |05.05.2011 Митничари заловиха контрабандни цигари за над 5 млн. лв . 0| 5824 |04.04.2011 Спецченгета разбиха наркомрежа, иззеха над 20 кг хероин . 2| 5434 |24.03.2011 Митничари отново заловиха стоки менте

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads