Реклама / Ads
12| 7420 |03.02.2013 НОВИНИ

Надежда Сандолова: Не съм гузна

.
Надежда Сандолова
Нямам от какво да чистя името си, заяви Надежда Сандолова, ексодитор в Европейската сметна палата, около която гръмна скандал, че е упражнявала психически тормоз над служителите си.
 

Случаят, за който става дума, датира от пролетта на 2011г., обясни Надежда Сандолова пред TV7.

Надежда Сандолова заяви, че е разбрала за оплакванията срещу нея след Великден през 2011 година. По празниците си била в България, а след като се върнала на работа, колеги я уведомили, че трима нейни служители са подали сигнали срещу нея и са изместени на друга работа в институцията.

На въпрос има ли нещо вярно в оплакванията им, Сандолова заяви, че това са ‘‘скалъпени неща‘‘. ‘‘Аз не се плаша, много се учудих, бях изненадата страхотно. А когато човек е изненадан страхотно, започва да се чуди кой стои зад цялата работа‘‘, разказа Сандолова.

Надежда Сандолова допуска, че зад раздухването на скандала се крият политически интереси, тъй като самата тя се готви да се включи в българската политика.

‘‘Не съм виждала хората оттогава, не съм имала повод да се срещам с тях. Други хора ги заместиха”, продължи разказа си Сандолова.  Тя смята, че в казуса се намесва ‘‘политическото равнище на историята‘‘. ‘‘Има истерия по отношение на България и Румъния. Някого плашим. Защо ги плашим? Всяко нарушение на България се преекспонира много сериозно.‘‘ 

Сънародничката ни заяви още: ‘‘Има напрежение, защото глобализацията тотално се провали. Има отдръпвания назад. В кризисна ситуация България е с най-добри възможности за икономически растеж, подписвам се под това.”

Тя посрещна със смях твърденията на оплакалите се, че е правила черни магии, издишала цигарен дим в лицето им и е хвърляла незагасени фасове във вратовете им. Тя допусна, че е възможно някой да се опитва да я накаже заради самочувствието й. Не знае дали има български източник в скандала  - ‘‘има логически допускания, но не и доказателства.‘‘ В България има по-страшни неща - правителствата са подкрепяни отвън. Според нея не може държава да се гради, като се уповава на външна подкрепа.

Сандолова изгледа запис от конференция, на която се вижда една от жалвалите се служителки - секретарката Соня. ‘‘Никога не съм я наричала ‘‘слонче‘‘, тя не е пълна, а нормална жена. Видеото е от 2010 година, спомни си българката, когато Сметната палата приела деца от Сливен и им разяснявала работата на институциите в Европейския съюз.

‘‘За всеки интелигентен човек този скандал е смехотворен. Глупости на търкалета. Този журналист във Франция, когато започва да лае, без да ме познава, без да ми се обади, си служи с документи с гриф ‘‘Секретно‘‘ - нарушава всякакви правила. Тогава френската преса гърми от промените в данъчната политика, бизнесът е разтревожен. Компенсира се, покрива се нещо с Надето. Той ме сравнява със сталински комисар. ‘‘Качеството на кадрите определя нещата‘‘ - това знам от Сталин и Европа трябва да се замисили върху това‘‘, заяви Сандолова.

‘‘Трябва да мислим глобално - да не слушаме тези, които имат интерес не да ни информират, а да ни манипулират. Изобщо не съм гузна”, завърши Сандолова. 

Мандатът на Надежда Сандолова като член на Европейската сметна палата изтече на 31 декември 2012 година с грандиозен скандал, след като трима нейни служители подадоха сигнали за психически тормоз, упражняван от нея върху тях. Тримата служители са били изместени на друга работа и е направено вътрешно разследване на обвиненията. След като е установено, че те са безпочвени, случаят е бил приключен на база вътрешно питане и разследване в рамките на институцията и не е отнесен в съда.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5151 |28.01.2013 Кметът на Белене не губи надежда . 44| 5784 |22.01.2013 Надежда Нейнски: Категорично "не" на "Белене" . 86| 5868 |09.01.2013 Станишев като в "Междузвездни войни": БСП е "нова надежда" за България . 105| 11201 |10.12.2012 Цветанов: Алексей Петров, Надежда Нейнски и Иван Костов се съюзяват за изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads