Реклама / Ads
3| 4175 |14.09.2015 НОВИНИ

Нагла кражба остави Ботунец и Челепочене без ток

.
Кражба на трансформаторно масло остави без ток клиенти на ЧЕЗ в кв. Ботунец и с. Челопечене, Софийска община в края на миналата седмица. Вследствие на посегателството, без електрозахранване останаха 3 100 абонати на компанията. Кражбата причини и непоправима повреда на трансформатор 630 кVА в трафопост в кв. Ботунец. Нанесените щети са в размер на над 20 000 лева.
 
„Това е поредната кражба на наши съоръжения от началото на годината. Бяха източени над 10 000 литра масло от 50 трансформатора, откраднати бяха медни кабели и цели трансформатори. Подобни посегателства нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствие на клиентите. Това не може да се компенсира по никакъв начин. В зависимост от типа трансформатор, смяната му струва между 10 и 30 хил. лв. Това са средства, които при други обстоятелства ЧЕЗ би могла да вложи в подобряване на услугите и развитие на мрежата“, каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане“ в ЧЕЗ Разпределение България.

Проблемът с посегателствата на съоръжения от електроразпределителната мрежа е проблем не само на ЧЕЗ. Това е проблем с обществена значимост. Кражбите и вандализмът над енергийни съоръжения ощетяват крайните потребители, тъй като причиняват прекъсвания на захранването, чести аварии и повреждане на електроуреди, а все по-често застрашават човешкия живот и нормалното функциониране на държавата.

Въпреки безспорните материални и нематериални щети, които нанасят, подобни престъпления често остават ненаказани. През последните години почти няма ефективни присъди за кражба и увреждане на енергийни съоръжения, което е причина ЧЕЗ да призовава за по-строги наказателни мерки. Заплахата за невинни хора, а не само за извършителите на престъпленията, води до необходимостта от третирането на посегателствата над инфраструктурни обекти като престъпления срещу националната сигурност.

Компанията напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4539 |05.09.2015 Оставиха в ареста третия каналджия, хванат на пътя Ахтопол-Бургас . 7| 4405 |02.09.2015 Местан: Анти-ДПС нагласата е истерия, но не и програма за управление . 0| 4452 |25.08.2015 Аврамопулос: Европа ще предостави закрила на нуждаещите се . 1| 5964 |18.08.2015 Спецакция в Поморие! Задържаха Вальо Пахама при кражба на кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads