Реклама / Ads
26| 9119 |14.04.2011 НОВИНИ

Наглите проговарят, топят премиера

.
Двама от групата за отвличания „Наглите" - Даниел Димитров –Релето и Радослав Лебешковски, проговориха пред БиТиВи. В своето първо интервю от Централния софийски затвор обвинените в организиране и извършването на знакови отвличания у нас, се обявиха за невинни, но заявиха, че знаят кои са истинските виновници за отвличанията.
 

Релето и Лебешковски са подсъдими за похищенията на Ангел и Камелия Бончеви, Румен Гунински, Киро Киров, Михаил Краус и още шест случая.

Всички са убедени, че това е някакъв отряд, сформиран от бивши или може тогава действащи барети. Накиснати са много хора в това дело, за да се прикрие група, която може да работи за Бойко Борисов или за Цецо Цветанов, убеден е Лебешковски.

И вече като стана премиер, Борисов каза: "Това са хората". Неговите хора се прибират, спират отвличанията и край. Когато му е било удобно да има отвличания е имало, сега вече е премиер и няма отвличания, допълни подсъдимият.

Искаха да свидетелствам срещу други хора, които след месец задържаха по "Октопода" - Алексей Петров, Антон Петров, Валентин Янев, каза още Релето.

Двамата „нагли" заявиха още, че имат законен бизнес - първият въртял търговия със стари автомобили, а вторият имал транспортна фирма. Те посочиха още, че нямат нищо общо с престъпленията, в които са обвинени и че са "натопени" от защитения свидетел по делото - Валентин Михайлов-Ихтиманския.

По думите на Релето самият той е направил самопризнания за пет или шест отвличания, но никога не е подвеждан под отговорност.

Димитров посочи също, че има СРС-та на разпита му. Там прокурорът Бойко Найденов му казва: Ако помогнеш и свидетелстваш, няма да имаш проблеми и с другото дело. Свидетелят отговоря, че има още един човек, когото иска да прикрие, след което Бойко Найденов го съветва да не го обявява.

Прокурор Найденов отказа да коментира думите на хора, който в момента са в ареста по обвинения за тежки престъпления.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 6796 |14.04.2011 Ц. Цачева: Министрите, такива сте временно и по волята на премиера! . 10| 5804 |23.03.2011 Гриша Ганчев свидетелства по „Наглите”, вбесява съдебния състав . 1| 5555 |21.03.2011 Съдът слуша свидетели по делото "Наглите" . 19| 5501 |15.03.2011 Станишев отново разкритикува премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads