Реклама / Ads
6| 6506 |19.01.2009 НОВИНИ

Наградиха най-достойните българи

.
Премиерът Сергей Станишев връчи лично голямата награда „Златният ритон“ на Владимир Тодоров от Българската асоциация на пострадалите от катастрофи.
 

Събитието се проведе днес в зала "Средец" на "Шератон София Хотел Балкан", а организатор на кампанията „Достойните българи“ за седма поредна година е вестник „24 часа” и от 2007 г. Българската национална телевизия се включи в инициативата и стана втората национална медиа - съорганизатор на събитието.

Тодоров получи отличието затова, че от четири години неговата асоциация оказва юридическа и медицинска помощ на тези българи, които са потърсили правата си чрез тях.

Кампанията има за цел да даде гласност на достойни дела и да отличи хората, които са проявили личните си качества, великодушие и смелост във важни моменти.

Ученици, пенсионер, лекар, полицаи, инженер, учител и домакиня са сред носителите на наградата за достоен българин през 2008 г. Наградените са обикновени хора, а не политици или публични личности.

dostoinite_bg_2.jpg

Сред достойните българи се наредиха проф. Григор Горчев от Плевен, направил първата безкръвна операция на рак на маточната шийка у нас, един от първите в Европа работили по този метод, Марина Недялкова от Ловеч създала дом за деца с умствени увреждания, отец Емил Паралингов от църквата „Св. Параскева“ в Пловдив, подпомагащ пострадали и онкоболни.

Награди получиха и Петър Христов, бизнесмен от Велико Търново, който е спонсор на болницата в града и на пострадалата Мануела Горсова, двама полицаи от Осмо РПУ в София спасили момиче от самоубийство, Дамян Савов от Варна, спасил дете от удавяне, един от участниците в кампанията „Да извадим агресията от класната стая“ и др.

25-имата наградени получиха призовете си от главния редактор на вестник „24 часа“ Венелина Гочева и от генералния директор на БНТ Уляна Пръмова. „Понякога се иска много малко, за да сме достойни българи и да стават чудесата“, заяви отец Паралингов.

„Искам да благодаря не само на наградените, но и на всички, които са вършили добри дела през 2008 г. В нашите възможности е, да дадем път на добрите дела“, заяви в словото си премиерът Сергей Станишев, при връчването на голямата награда „Златният ритон“. Frognews.bg

dostoinite_bg_1.jpg  снимки Вяра Йовева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4578 |18.01.2009 М. Спасов: България получи звучен шамар от Русия . 73| 4750 |16.01.2009 Протестът за днес приключи, пострадалите на 14 януари ще съдят България в Страсбург . 31| 4757 |16.01.2009 Е. Дайнов: България е по-малко европейска, отколкото преди 20 г. . 84| 5068 |16.01.2009 Я. Янев: България е криминална държава, управлявана от политическа мафия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads