Реклама / Ads
0| 5139 |19.02.2016 НОВИНИ

Нахлува студ, температурите падат

.
Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня бавно ще се повишава. Днес до обяд облачността ще е значителна, на много места с валежи от дъжд. Около и след обяд от югозапад валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъсва, най-късно в източните райони.
 
В Северна България ще духа до умерен, по Черноморието и временно силен североизточен вятър и с него ще продължи да нахлува студен въздух. До вечерта вятърът, постепенно ще отслабва и ще се ориентира от север. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните – между 5° и 10°, в Югозападна България до 15°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. След обяд валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен североизточен вятър, който през деня постепенно ще се ориентира от север и ще отслабва. Максималните температури ще са 7-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. Над планините ще е облачно с валежи от сняг. След обяд над масивите от Югозападна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра – около 3°.

През нощта срещу събота облачността отново бързо ще се увеличи и в събота времето ще бъде облачно. Още сутринта в западните райони ще завали дъжд. По-късно през деня валежите ще обхванат и централната и източната част от страната. На повече места и повече по количество ще са в Южна България, почти без валежи ще остане в Дунавската равнина. Вятърът ще се ориентира от северозапад, след обяд ще се усили. Температурите и в Южна България ще се понижат и максималните в страната ще са между 5° и 10°. В неделя в сутрешните часове над източните райони все още ще има значителна облачност, но в процес на разкъсване и намаление. Над Западна България ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от северозапад.

Минималните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски, а дневните по-високи от предишния ден. В понеделник вятърът ще се ориентира от юг и температурите бързо ще се повишат. Повече слънце ще има сутринта, в следобедните часове облачността, средна и висока, ще се увеличи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6674 |08.02.2016 Нападнаха инкасо автомобил в Средец, охранител уби нападател . 0| 4241 |03.02.2016 Времето застудява, температурите падат с 10 градуса . 8| 7770 |03.02.2016 Само във Фрог: Пожарната става Агенция, заплатите при пенсиониране от 20 падат на 12 . 0| 4174 |26.01.2016 Ледените дни свършиха, температурите се качват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads