Реклама / Ads
34| 12309 |13.12.2013 НОВИНИ

Най-сетне! След разследване на Фрог нюз уволниха кметицата Апостолова

.
Антоанета Апостолова
Столичната кметица на столичния район „Слатина” Антоанета Апостолова най-после е отстранена от работа, заявиха пред Фрог нюз от Столична община.
 

 

„Тя е временно отстранена от длъжността, която заема. Докладите от проверката от вътрешния контрол и одит са дадени на прокуратурата”, уточниха от пресцентъра на общината.

 

Едно от установените нарушения на район „Слатина” е, че фирми на роднини, на общински служители, включително на зам.-кметове са печелили обществени поръчки за ремонтни дейности и строителство. Има информация, че едноличната фирма на бащата на сегашния зам.-кмет на районната администрация (по това време тя е началник отдел „Инженерна инфраструктура”) Станка Методиева - е печелил цели 6 обществени поръчки на различна стойност за детски градини, училища, и инвестиции в района, допълниха от Столична община.

 

Безчет са сигналите за злоупотреби на Антоанета Апостолова. Ангел Джамбазки от ВМРО също е сезирал Столична община за тях. „Сигналите бяха в 3 групи: за фирми, печелили обществени поръчки, за допълнително материално стимулиране и за работния климат. Не знам дали съм помогнал за проверката, но след моите въпроси тя започна”, уточнява Джамбазки.

 

Друга констатация е превишаване на парите за представителни разходи.  За 2012 година вместо полагащите се на район „Слатина” 480 лева за представителни разходи, кметът е изразходвал 1012 лева.

 

Кметските задължения на Антоанета Апостолова поема нейната заместничка Наталия Стоянова, за която Фрог нюз писа, че е с фалшива диплома.

 

Припомняме, че Стоянова е назначена за поста зам.-кмет с документ за завършено МИО в Киев. Проверка по разпореждане на бившия министър на образованието Сергей Игнатов установява, че е фалшив.

 

„Дипломата на базата, на която е назначена г-жа Апостолова, е от Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград, и е валидна”, категорични са от Столична община.  

 

Ето за какво бе отстранена Апостолова: 

 

Столична кметица се прочу с шашми за милиони

Лавина от оплаквания от кметицата Антоанета Апостолова

Депутатът Цветков пред Фрог нюз: Ликвидатори на детски площадки бият хора

Тихомир Безлов пред Фрог нюз: Хидрофор размаза кола, можеше да убие дете

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5597 |10.12.2013 Трима лекари ще разследват смъртта на дядо Кирил . 3| 5084 |09.12.2013 "Пирогов" разследва случая с напусналите уролози . 88| 8540 |08.12.2013 Проф. Драганов след скандала: Чувствам се омерзен, унизен и обиден . 2| 5977 |08.12.2013 След двумесечно издирване син намери баща си убит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads