Реклама / Ads
16| 5451 |25.09.2013 НОВИНИ

Найденов чака вот на недоверие към себе си и ресора си

.
Ангел Найденов
Изключително неприятен инцидент. Съжалявам за напрежението, опасенията и страховете на голяма част от хората, които са имали имоти на мишенния полигон в Казанлък, каза по БТВ министърът на отбраната Ангел Найденов за пожара, който изпепели стотици декари гори.
 


Стрелбата на полигона е една от версиите за пожара в Казанлък. Разбира се, не бива да се изключват и други версии, смята Найденов.

 

За това, че от ГЕРБ искат да внасят и вот на недоверие за МО, Найденов каза, че би предложил да внесат вот на недоверие, защото, "когато се изправят знакови фигури за сектора на отбраната, работили в този сектор 4 г., според мен хората очакват от тях коментар за нивото на военната сигурност, за състоянието на въоръжените сили, затова каква е политиката, която аз започвам да реализирам в рамките на МО, да коментират въпроси за това как изпълняваме съюзните си задължения".

И тогава, когато тези хора - министър, зам.-министър, адмирал, започнат да коментират само и единствено уволнения и структурните промени, наречени лов на вещици, нещата изглеждат жалки. Когато техните коментари по тези въпроси отсъстват, да се спреш само по темата за структурните промени, които предвиждат от 22 дирекции да станат 20, и само един директор е освободен по взаимно съгласие, двама са преназначени в чужбина, ако това е лов на вещици, то хората ще искат да попаднат по този лов, коментира Найденов.
 

Жалки са нещата спрямо тези коментари. 7 души от 1600, мислите ли, че това е лов на вещици, и има ли основания да върви надпис: чистка в армията. Това не е професионално, вероятно и за това ще ми внесат вот на недоверие, подчерта военният министър. Той каза, че знае защо тези хора бягат от темата за коментар на отбраната: Защото тук оценките за тях биха били смазващи. Смазващото е, че само 22% от летателната техника е годна, само 43% от корабите са годни, само 20% от акумулаторите на БА са технически изправни. Когато от 12 хеликоптера само един лети, всички хеликоптери бойните са на земята, как мислите, че тези хора изглеждат в очите на всички останали. Военнослужещите излязоха на мълчалив протест в началото на годината, припомни Найденов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5352 |22.09.2013 М. Найденов от БАСТА: В кацата с мед имаше 2 лъжици катран . 23| 4995 |21.09.2013 М. Миков: Вотът на недоверие е политическо заяждане . 21| 6141 |20.09.2013 Борисов отказал на Найденов, но пожелал успех на БАСТА . 42| 4715 |19.09.2013 ГЕРБ внесе в НС вот на недоверие към кабинета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads