Реклама / Ads
2| 5134 |16.11.2012 НОВИНИ

Найденов: ДПС са били по-скромни в заменките от БСП

.
Мирослав Найденов
ДПС са били по-скромни от БСП в заменките, които са направени по време на предишното управление. Това коментира земеделският министър Мирослав Найденов след разисквания в пленарната зала относно политиката на правителството за гарантиране на населението на достъпна дървесина за огрев.
 

По думите му вместо да ги критикува, опозицията трябва да се надява ЕК да не ни санкционира.

Значително време от дебата заеха взаимните упреци между БСП и ГЕРБ. Не малко време депутатите в пленарната зала се занимаваха с това кой къде се е снимал. Корнелия Нинова от БСП беше обвинена, че позирала като Бриджит Бардо с танцуващи мечки, а тя отвърна, че според статистката най-сниманият човек е премиерът Бойко Борисов. Нинова изтъкна, че населението не е осигурено с дърва за огрев и предупреди депутатите от ГЕРБ, че много ще се срамуват, ако си отидат по регионите, от където са избрани.

„Дърводобивът в горите по време на управлението на ГЕРБ е увеличен. Приходите са се увеличили с 42 на сто, не защото много повече е добивът, просто кражбите са намалели наполовина", каза Найденов. Той допълни, че управляващите имат амбицията да пресекат кражбите изцяло и ще се опитат да я постигнат.

Заплати на заетите в горския сектор са увеличени двойно. „Същите от БСП, когато са ме питали в залата въпроси за горите, казваха следната поговорка „Заплата малка, гора голяма". Те имаха предвид, че горските трябва да крадат", каза Найденов.

"Съвсем сте се откъснали от реалността в България. Не е вярно, че проблемът с дървата за огрев е решен, заяви депутатът от ПГ на ДПС Юнал Тасим. Кметът на Момчилград е писал на министъра на земеделието и храните, че 70% от населението на региона няма дърва за огрев, посочи депутатът.

До момента в Кърджали има 100% доставени дърва за населението. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева. Проблемът в Момчилград ще бъде отстранен, обеща тя. Цените на дървата за Кърджалийския регион са – 24,50 лева иглолистните; 31,29 лева са широколистните на склад без ДДС.

В крайна сметка парламентът реши след продължителите повече от два часа дебати на всеки шест месеца на сайта на Министерството на земеделието и храните да се публикува анализ на цените на дървесината.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5180 |15.11.2012 А. Найденов: Дянков е виновен за бюджетите, но по-виновен е Б. Борисов . 17| 5045 |14.11.2012 Найденов: С вота на недоверие ДПС замазва гафа на Доган . 7| 5073 |10.11.2012 М. Найденов: Опозицията го е закъсала, щом се занимава с календарите на Борисов . 9| 5432 |10.11.2012 Бойко Найденов: Ако бях на мястото на Марковска, бих се замислил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads