Реклама / Ads
69| 6174 |30.06.2013 НОВИНИ

Найденов: ГЕРБ щяха да оглавят комисията по етика, ако бяха в парламента

.
Ангел Найденов, министър на отбраната Източник: Булфото
Засега няма нагласа за оставка на кабинета обаче протестиращите бяха чути. Друг е въпросът дали всичките им искания ще бъдат изпълнени.
 

Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов пред бТВ. „Имаме солидна подкрепа в цяла България. Затова нямаме нагласата да чуем искането за оставка на няколко хиляди протестиращи. Нямаме намерения за оставка нито сега, нито през май. Самочувствието за такава позиция идва от факта, че имаме още много какво да се предложим – в социални и други мерки”, заяви Найденов.

"В момента Пламен Орешарски е разпоредил мерки за разплащане с бизнеса." Предстоящи били и промени в законите във връзка със замразяване на пенсионната реформа и въвеждане на „швейцарското правило”.

Той категорично отхвърли обвиненията, че БСП се съобразява с "Атака", каквито критики има в западната и българската преса. "Какво означава съобразява? Има предложения, които в някои случаи се подкрепят от "Атака", други - не. Нахлуването в медии сме го виждали и преди. И реакцията и тогава, и сега е една и съща - не може да бъде толерирано", допълни той.

Според Ангелов Сергей Станишев и Лютви Местан също не толерирали подобни неща. На въпрос защо ясно и публично не са го казали, Найденов отговори, че според него те няма нужда да правят специални декларации по въпроса, защото така не се решавал проблемът.

По думите му „няма основание да се смята, че „Атака” подкрепя правителството. Това, че заседанията на парламента зависели от неговите депутати било съвсем различно нещо – отговорност за ситуацията носели предимно от ГЕРБ с неприсъствието си в пленарна зала. Отново депутатите на Бойко Борисов били виновни за това Сидеров да оглави етичната комисия в НС. "Ако в залата бяха ГЕРБ, вероятно те, а не Волен Сидеров щяха да оглавят парламентарната комисия по парламентарна етика и борба с корупцията", завърши Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 5396 |29.06.2013 Цветанов похвали жените в ГЕРБ . 39| 8139 |28.06.2013 Г. Кадиев за Фрогнюз: От ГЕРБ имаха идеи по Закона за енергетиката . 11| 5919 |27.06.2013 Ангел Найденов: 25 пъти МС е летял с "Кугър" и "Спартан" през 2012-а . 15| 5633 |25.06.2013 ДПС изхарчили най-много за избори, следват ги БСП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads