Реклама / Ads
5| 4896 |17.03.2010 НОВИНИ

Б. Найденов: Хора с власт покровителствали Ал. Петров

.
Бойко Найденов
Който е могъл, е спирал жалби през годините за Петров и групата му. В рамките на обвинителния акт, ще бъдат споменати покровителите и подведени под наказателна отговорност, каза той.
 

Всички, които имат отношение към смъртта на Ахмед Емин ще бъдат разпитани, заяви по БТВ заместник-главният прокурор Бойко Найденов, според когото сега се гледало на обстоятелствата от друга страна. Налагал се анализ от гл. т. на националната сигурност,изясни той, но не пожела да даде друга информация.

Достатъчно доказателства са събрани по "Октопод", увели Найденов, който обясни, че се разследват няколко направления, като едното  - за рекет и изнудване - вече приключвало. Има няколко начина за натрупване на при, малкото от тях са легални, каза Найденов. Имало данни за насилствено отнемане на бизнеса на определени хора от страна на Ал. Петров. Надявам се да стигнем до всички личности, членове или не на определени партии, които са помагали на октопода да си върши работата, добави прокурорът. Странна е фигурата "агент под прикритие", каза още той. "Не би могло да бъде обратното", дословно заяви Найденов по повод на това имало ли е хора от високите етажи на властта, които са го покровителствали. Който е могъл, е спирал жалби през годините за него и групата му. Ставало дума за хора с властови позиции. В рамките на обвинителния акт, ще бъдат споменати покровителите и подведени под наказателна отговорност.

Държавата не би могла да съществува, без да се справи с подобен род образувания, каза Найденов. Той изрази да приближим още критериите до европейските изисквания. Той направи уговорка, че осъждането на един човек е нещо много трудно, това ставало и в Германия, и във Франция, но това, че някои от нас се влачат, било порок. Не би трябвало да има неконтролируема власт, абсолютно независима от другите, каза той. Има намеса и на политически партии в нея, затова трябва промяна в съдебната система, за да излезем от постоянните критики на ЕС, препоръча Найденов. Хората и от съда, и от прокуратурата го искали.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4879 |21.02.2010 Б. Найденов: Чакайте обвиненията срещу Масларова и Цветанов до 2 дни . 20| 4815 |09.02.2010 Синдикатите заплашиха: Който вдига възраст, пада от власт . 5| 4710 |04.02.2010 М. Найденов: Само за дни са финализирани 47 заменки . 0| 5335 |27.01.2010 М. Найденов: Ако трябва всеки ден ще ходя на българо-гръцката граница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads