Реклама / Ads
2| 5026 |08.09.2010 НОВИНИ

А. Найденов: Идват вот на недоверие и протести

.
Ангел Найденов
По четири теми ще е вотът; червените ще търсят партньори сред другите парламентарно представени партии.
 

Когато обявихме намеренията си за внасяне на вот на недоверия на правителството, не се шегувахме, обяви по БНТ Ангел Найденов, заместник-председател на ПГ на „Коалиция за България". Червените щели да предложат теми за разговори на партньорите си и през този месец ще разберат кои ще са те в искания вот на недоверие.

Гласовете на левицата не са достатъчни, за да се иска вот на недоверие на правителството и затова ще се водят преговори с другите парламентарно представени партии; от КБ щели предложат преговори и на СДС и на ДСБ, изясни Найденов. Вот на недоверие ще се иска по четири теми:
- провал на антикризисните мерки,
- пенсионна реформа,
- здравеопазване,
- провал в икономическата политика и влошаване на качеството и стандарт на живот на българските граждани.

На първо място щяло да е здравеопазването, защото в момента нещата там били най-зле, защото се нарушавали основни конституционни права на гражданите, нямало намерения за реформа, а отделни хаотични действия. Здравето не може да бъде стока, отсече Найденов.

В набора от антикризисни мерки правителството претърпяло провал. Ако тези мерки бяха сработили, нямаше да има нужда от актуализация на бюджета, съобщи депутатът и добави, че ако продължи да нараства дефицитът, не е ясно как ще бъде компенсиран той. Темповете на безработицата нарастват; сега тя била намаляла заради сезонната работа, но идвал зимният период, когато ще се увеличи при орязани средства за безработица.

Не само ще подкрепим протести срещу пенсионната система, ние ще свикаме протести, закани се Найденов и добави, че ако левицата не успее да събере необходимите 48 подписа, за да се внесе вот на недоверие, ще търси друг начин да изрази своята позиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5348 |07.09.2010 БСП твърди за вот на недоверие, умуват за мотивите . 39| 5567 |31.08.2010 БСП готви първи вот на недоверие на кабинета . 10| 6663 |31.08.2010 М. Найденов: Дано не са разбили колата на Войнов заради "дупетата" . 2| 7360 |28.08.2010 Жегите отлитат, идват дъжд и хлад

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads