Реклама / Ads
12| 5300 |16.09.2015 НОВИНИ

Найденов: Да използваме военни части за бежанската вълна

.
Ангел Найденов
Ясно е, че при затваряне на границата между Унгария и Сърбия мигрантският поток ще търси нови пътища, каза по БТВ Ангел Найденов от БСП. Хората от Истанбул са се насочили вероятно към българската и гръцката граница. Българската определено е по-защитена от страни, към които сега са се насочили бежанци, смята той.
 
Не виждам причина България да не използва военни части като подкрепа и защита на границите, за да гарантира своята сигурност. Онова, което предприехме през 2012 г., се прави същото в страни, които ни критикуваха - пунктове, стена, контрол. Трябва да признаем усилията на българското правителство, настоящето консумира резултати, заложени преди това. Липсва ми цялостна позиция на българското правителство към това, което сега е дебат в Европа - по отношение на Дъблинския регламент, по отношение на Шенген. Пропуснахме момента да съгласуваме една национална позиция, смята Найденов. Ние чакаме някой да ни поднесе решението. Част сме от проблема и трябва да участваме в решението му.

Към момента имаме достатъчно добри условия - усилени защитни патрули, изграждане на защитното съоръжение, въпреки че правителството търпи критика, защото изостана; разполагане на армейски части, което се случва и в Австрия, и в Словакия. За 4 месеца, изградихме 33 км; за 3 месеца сега са изградени по-малко, даде пример Найденов.

Русия не би търсила предизвикателство и провокация; България просто е по-сигурен маршрут; няма повод да се мисли за спекулация с приятелските чувства, коментира Найденов темата с руските самолети. Когато става дума за военни полети, трябва да има позиция на президента и премиера, но отговорността е на министъра на отбраната, уточни той. Не бих искал България да е страната, свалила първа руски самолет. Не е имало нужда да бъде екскортиран този самолет, той не е извършил никакво нарушение, каза Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4297 |27.08.2015 Военните остават на границата с Македония . 6| 4399 |18.08.2015 Калфин: Няма да има промени при пенсионирането на военни и полицаи . 4| 9400 |08.08.2015 Военният лагер в Челопечене става селище за наркомани и алкохолици . 0| 11710 |10.07.2015 Само във Фрог: Бизнесмен, близък до АБВ, се уреди със скрап за милиони от военните

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads