Реклама / Ads
26| 7051 |01.06.2013 НОВИНИ

А. Найденов към Л. Кулезич: Имате късмета да гостувам първо при вас!

.
Ангел Найденов
Не съм човек, обладан от реваншизъм, не пристъпвам прага на МО заради лов на вещици, за да покажа колко лоши са предишните. Това, което чух обаче от началниците на въоръжените сили, е доста тревожно.
 

Всеки човек изпитва известни дози страх, но не и от ангажиментите ми на министър на отбраната, заяви по НТВ военният министър Ангел Найденов. Вие имате късмета да бъда ваш пръв гост, обърна се той към водещата Люба Кулезич. "Това ваш късмет ли е, или мой? Или взаимен", попита тя, след което двамата се обединиха около взаимния късмет.

Достра стряскащо е това, което става в НС; имам дълъг опит там, но за пръв път прехвърчат толкова искри, коментира Найденов и добави, че отговорността за това не бива да се разпределя поравно. Тонът се задавал от ГЕРБ, те играели ролята на силно разсърдено дете, без любима играчка - с писъци и остри реакции и провокирайки напрежение. ние също в някаква степен влизаме в този тон, което не е добре, трябва да сме по-сдържани, призова Найденов.

Не съм човек, обладан от реваншизъм, не пристъпвам прага на МО заради лов на вещици, за да покажа колко лоши са предишните. Нямам тази нагласа, каза той. Но трябва да сме наясно къде и върху какво стъпваме, уточни Найденов, който вчера изслущал началниците на въоръжените сили. Това, което чух обаче, е доста по-тревожно, чух за сериозни затруднения, дори от гл. т.  на осигуряването, на степента на изпълнение на бюджена на въоръжените сили, изреди той. Авиацията предизвиквала най-високат степен на загриженост заради орязани средства от бюджета.

Нямам намерение да стартирам процеса за връщане на наборната военна служба, успокои духовете Найденов. В средното училище обаче учениците трябва да се подготвят за реакции при кризисни ситуации и да стигнат до овладяване до известни умения, които се придобиват в казармата.

Ще има прераглеждане на плана за развитие на военните сили, за да се даде допълнителна тежест на военната експертиза, обясни Найденов. Не бива онова, което се случва във въоръжените сили, да се свежда единствено до механично съкращаване на личния състав. Системата на отбраната е най-реформирана, но това винаги е било свързано с намаляване на личния състав, вместо паралелно да се прави и модернизация, съобщи министърът. Намерението ми е да отменим промените от 2012 г., свързани с въвеждането на пределна възраст за военнослужащите, обясни Ангелов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7182 |27.05.2013 Ангел Найденов: Не съм номиниран за министър на отбраната . 15| 5169 |08.05.2013 Разпитаха Мирослав Найденов в специализираната прокуратура . 26| 6402 |04.05.2013 Джамбазки и Найденова се заръфаха празнично . 15| 6450 |30.04.2013 Бивш депутат от ГЕРБ: Цветанов намразил Найденов след "Дюнигейт"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads