Реклама / Ads
45| 6924 |30.11.2010 НОВИНИ

М. Найденов, покрусен: К. Илиева беше блестяща; не искам да вярвам!

.
М. Найденов
Тя се представила блестящо на подбора за шеф на фонда, а Светослав Симеонов, настоящият изпълнителен директор, останал втори тогава, разказа министърът. Знаела отлично процедурите, говорела два западни езика.
 

Компетентните органи ще се произнесат фалшива ли е дипломата на бившата шефка на ДФ "Земеделие", обяви по БТВ земеделският министър Мирослав Найденов. От Берлин обаче потвърдили изнесеното от в. "168 часа", добави той. Миналата година от БСП повдигнали въпроса, че издадените от този университет дипломи не отговаряли на магистратура в България.

Не ми се ще да вярвам, че това може да се случи; тя е назначена във фонда от предишното ръководство с дипломата си, а за директор е кандидатствала от пизицията си на експерт с документ за легализация от МОН у нас, конкретизира министърът, видимо покрусен.

Хайнен е младши служител в ОЛАФ и не може да определя кой ще стане шеф на фонда, каза Найденов и отрече да е имало натиск от ОЛАФ. Тя обаче контактувала със службата, а когато имало натиск за уволнението й от предишното ръководство Ализан Яхова, от ОЛАФ посъветвали да не се допуска подобен натиск.

Калина Илиева се представи блестящо на този подбор, а Светослав Симеонов, настоящият изпълнителен директор, остана втори, разказа министърът. Тя знаела отлично процедурите, говорела два западни езика - английски и немски. Никога не съм си представял, че това може да се случи, търсихме човек, когото познават в Брюксел. Аз запознах г-н Борисов с К. Илиева, той не я познаваше, увери Найденов и отрече премиерът да я е лансирал като дъщеря на бивш колега-пожарникар.

Журналистите са представили доказателства на университета в Берлин, че дипломата е фалшива, затова е започнало разследването, обясни министърът. Имало заседание на академичния и експертния съвет, това било прецедент, затова сезирали и берлинската прокуратура.

В заключение Найденов обясни, че в Катар визитата му е минала много успешно, там предпочитали само българско месо, а имали желание да получават още много пилешко, овче и агнешко месо, както и пресни зеленчуци. Това вече е проблем, дали ще успеем да удовлетворим количествата, добави министърът, който бил по същото време там с кралица Елизабет.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6278 |29.11.2010 ЕК ще разследва Калина Илиева . 4| 5475 |03.11.2010 М. Капон: Президентският проект е като бременността на К. Илиева . 13| 4775 |11.10.2010 Първанов скастри Найденов, министърът контрира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads