Реклама / Ads
50| 5190 |26.03.2013 НОВИНИ

М. Найденов: Ще изчистя името си

.
Мирослав Найденов
Найденов се отказвал от номинациите на партийните организации за предизборните листи на ГЕРБ.
 

Повдигнато ми е обвинение по дело, което е отлежавало 3 години и половина в изчакване на подходящия момент, но за мен това е възможност да изчистя името си и да посоча поръчителите, се казва в изявление до медиите на бившия министър на земеделието и храните Мирослав Найденов.

"Вчера, в 15:00 часа, получих призовка за разпит в качеството ми на обвиняем. Реших да не се възползвам от правото си да се явя след 3 дни и за това се явявам незабавно днес в Софийска градска прокуратура по доносите, които Калина Илиева години наред разнасяше по различни инстанции и политически партии. 
Още веднъж заявявам категорично, че не се притеснявам нито от Калина Илиева, нито от СРС-тата, с които е била окичена, нито от твърденията на други лица, свързани с това дело, които са склонявани да свидетелстват срещу мен", пише Найденов.

За съжаление, политическият натиск, който оказва БСП през последните две седмици на прокуратурата показа, че са прибрали тази измамница в своите редици. Това доказа, че БСП е готова на всичко, за да се върне на власт, включително и да си служи с класифицирана информация по дела, до които достъп трябва да имат само компетентните органи, включително и да използва прокуратурата за предизборни цели, казва в изявлението си Мирослав Найденов.

Вчера разговарях с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и го уведомих, че се отказвам от номинациите на партийните организации за предизборните листи на ГЕРБ. Той прие решението ми като единственото правилно. Не искам да се възползвам от бъдещ депутатски имунитет, тъй като желанието ми е за бързо и честно приключване на това досъдебно производство, четем още в изявлението.

По време на досъдебното производство няма да говоря, за да не преча на следствието и моля медиите за разбиране. Когато всичко това приключи, както винаги ще изляза пред вас и ще отговоря на всичките ви въпроси, като бъдете сигурни, че ще има какво да чуете, се казва в изявлението на Мирослав Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5932 |21.03.2013 М. Найденов: Калина Илиева е в редиците на БСП . 10| 7228 |11.03.2013 Павел Найденов: Брендо винаги беше нащрек . 16| 5115 |21.02.2013 М. Найденов: Предизборната кампания започна . 26| 5420 |18.02.2013 Найденов: Лично премиерът се намеси за земеделските субсидии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads