Реклама / Ads
11| 4570 |22.04.2010 НОВИНИ

М. Найденов: Заменките на земи - близо 5 хиляди

.
Мирослав Найденов
Българинът скоро ще яде качествена храна, обеща министърът, според когото това било приоритет. Родните продуктите вече ще са по БДС, срещу което имало съпротива, но това ще стане, отсече Найденов.
 

Вижда се как са ставали заменките и кой се е облагодателествал, но пътят е дълъг, защото от документите се вижда кой е бил първият, получил земята, а след това е възможно да тя да е сменила собственика си, обяви по НТВ министърът на земеделието Мирослав Найденов. Злоупотребите със замени са може би най-големият грабеж на прехода, каза той и добави, че би искал да се въздържа от прогнози, но вероятно ще има повдигнати обвинения и срещу други членове на политически кабинети и дори министри във ведомството. Заменките засягали най-вече земи по Черноморието и такива в близост до планинските курорти, а на места даже имало преплитане на замени на земи с гори.

Найденов напомни за повдигнатите обвинения за заменки на гори и за огромните глоби, които държавата ще трябва да плати. Той каза, че от ЕС е дошло разрешение извънредно да се изплатят премии на тютюнопроизводителите. Протестите сега били не заради премиите, а заради наличието на четири сортови групи, чийто производителите не постигнали сами консенсус за разпределението на парите. Протестиращи сега били от едната сортова група, а другите подкрепяли решението, взето от МС. Тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско и Кърджалийско нямат алтернатива на поминък и друг начин на оцеляване, но няма как да бъдат доволни всички, защото приоритет бил даден на производителите на ориенталски тютюн. Неговото производство било най-трудно, а хората, които го обработват, най-бедни.

Българинът скоро ще яде качествена храна, обеща министърът, според когото това било приоритет. Ние вече почти забравихме уникалният вкус на българските продукти, а го дължим и на следващото поколение. Той каза, че продуктите вече ще са по БДС и това било реално. Агенция за храните ще се създаде вероятно с грант за структуриране от СБ. По отношение на БДС имало съпротива, но дискриминация нямало да има.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5040 |29.03.2010 Б. Найденов: Ал. Петров би трябвало да остане в ареста . 5| 4875 |17.03.2010 Б. Найденов: Хора с власт покровителствали Ал. Петров . 4| 4861 |21.02.2010 Б. Найденов: Чакайте обвиненията срещу Масларова и Цветанов до 2 дни . 4| 4562 |10.02.2010 Обявяват заменките за недействителни?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads