Реклама / Ads
16| 6506 |08.03.2016 НОВИНИ

Найденова: Наистина срещу магистрати има производства срещу неизвестен извършител

.
Соня Найденова
От няколко години се знае, че наистина срещу магистрати има т. нар. производства срещу неизвестен извършител. Не е невъзможно Висшия съдебен съвет да събере доказателства, за да се убеди дали твърденията на следовател Бойко Атанасов са верни, заяви по БТВ Соня Найденова от ВСС.
 

Още през 2013 г. Съветът взел решение да води регистър на наказателните производства, образувани спрямо магистрати. Тогава стана ясно, че наистина срещу магистрати има т. нар. образувани производства срещу неизвестен извършител. Буквално мога да цитирам: „Производство срещу неизвестен извършител - прокурор в N-ски град“. За такива неща споделя и Атанасов и смятам, че трябва да установим дали наистина в следствения отдел на Софийска градска прокуратура и т. нар. Първи специализиран сектор има такива производства не само спрямо магистрати, но и спрямо политици, защото натам насочват и неговите твърдения, добави Соня Найденова.

 

Не само магистратурата, но и цялото българско общество има нужда да знае как се упражнява власт и дали тя се упражнява със злоупотреба. Самият Атанасов в своето писмено изложение е „посочил редица документи и обстоятелства, които могат да бъдат проверени, лица, които могат да бъдат разпитани, заповеди за административно управление не само на Следствения отдел, но и на Градската прокуратура. Така че не е невъзможно ВСС да събере тези доказателства, за да се убеди дали такива неща има, смята тя.

 

Атанасов споделял някои от нещата, за които говори сега, още в процедурата за избор на градски прокурор в СГП през януари 2014 г. По думите му няколко пъти в последните две години той подавал сигнали и до инспектората, и до ръководството на прокуратурата, но не получил задоволителни за него отговори. Затова предприел този начин да сподели своите твърдения – медийно, обясни Найденова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4121 |18.02.2016 Магистрати: Ще е още по-позорно да има външен анализ и за ВСС . 7| 4748 |09.02.2016 Публикуваха списъци с влоговете и кредитите на политици и магистрати в КТБ . 1| 4267 |20.01.2016 20 магистрати се борят за 10 места в Инспектората на ВСС . 3| 4549 |20.01.2016 Соня Найденова: Отстранена съм заради SMS скандала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads