Реклама / Ads
18| 5123 |04.02.2013 НОВИНИ

Найджъл Фараж: Не ви искаме лошите хора!

.
Найджъл Фараж
Не е редно новодошлите имигранти от самото начало да имат достъп до социалните помощи във Великобритания.
 

Тази възможност трябва да им се отваря чак след 5-годишен престой, по време на който те ще са си плащали данъците в тази държава. Това каза пред Дарик радио британският политик Найджъл Фараж, лидер на Британската партия за независимост ЮКИП (UKIP), който стана известен в България през последните седмици след изказванията си, че българите щели да се преселят масово в Англия през януари 2014-а.

Фараж твърди, че позицията му не е свързана с ксенофобия, а е чисто практическа и базирана на факти. А те са, че 30-е милиона българи и румънци са сравнително бедни, каквито са били и 40-е милиона поляци през 2004-а - от които половин милион вече са в Англия.

"Моето послание към българите не е враждебно. Посланието ми е, че Великобритания отдавна страда от сериозна безработица сред младите - в момента тя е 22 %. Просто не е възможно да отворим вратите си безусловно", добави Фараж.

„Да, вероятно има квалифицирани българи, които се чувстват дискриминирани. На тях искам да кажа твърдо, че не ние ги дискриминираме. Нашата партия иска квалифицирани работници да идват, да работят и да си плащат данъците. Това, с което Великобритания не може да се справи обаче, е въпросният неограничен брой на неквалифицирани хора", каза още британският политик: „Аз силно съм се старал да не демонизирам българи, румънци или поляци, но ще продължавам да твърдя, че трябва да действаме в полза на собствените ни национални интереси, а е очевидно, че не е в наш интерес да отпускаме социални помощи на хора, които не са били в страната ни поне пет години‘.

Фараж заяви още, че друг елемент, който го притеснява, е, че ако се отворят вратите, има голяма вероятност някои от лошите хора да дойдат заедно с добрите:
 

„Честно казано, ние не ви искаме лошите хора. Сигурен съм, че и вие не ги искате, но ние със сигурност не ги искаме! А според европейските закони, ако лошите ви хора дойдат в Англия и извършват престъпления, ние нямаме право да ги депортираме. А това е пълна лудост и поредният аргумент, който показва защо не искаме Великобритания да бъде част от Евросъюза и защо е важно да се проведе този дебат. Аз не определям всички българи като престъпници, но сам знаете, че в България има голям проблем с организираната престъпност и аз не искам това да се превърне и в наш проблем".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5578 |16.01.2013 Искаме опровержение от списание "Еспресо" за педофилските лъжи . 4| 7312 |17.11.2012 Младите от Видин: Искаме дядо Дометиан за патриарх . 14| 5051 |13.11.2012 Искаме още половин млрд евро за инфраструктура от 2014 до 2020 г . 14| 5775 |10.10.2012 Турският посланик: Не искаме фалшиви дипломи от България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads