Реклама / Ads
54| 6041 |15.04.2013 НОВИНИ

Наказателни производства срещу 3-ма директори в СДОТО

.
Николай Кокинов
Докато не се възстанови изтритата информация, не може да се потвърди или отрече дали тези служители са работили по нареждане.
 

С постановление на прокурор Николай Кокинов, е образувано наказателно производство срещу конкретни длъжностни лица, предаде „Фокус” . Образувани са наказателни производства срещу трима директори в СДОТО МВР. 

„Срещу Цветан Иванов, за това че не е изпълнил задълженията си като длъжностно лице, и не е създал необходимите условия за използване на специализираната техника, като с това са се създали тежки последици за уронване престижа на МВР. Срещу Камен Костов за това, че като директор в СДОТО МВР, не е изпълнил задълженията си по служба, като не е създал необходимата организация и ред за използването на специализираната техника за електронно проследяване, с което са се създали тежки последици за уронване престижа на МВР. Срещу Сергей Кацаров, като директор на СДОТО МВР, не е изпълнил задълженията си по служба. И срещу Радко Димитров - за това, че е унищожил запис, като е изтрил данните от картите на автомобил със специализирана техника. Посоченият кръг от лица не изчерпва всички отговорни лица, като в хода на разследване може да се установят и други такива, посочи прокурор Кокинов.

Докато не възстановим изтрита информация, ние не можем да потвърдим или отречем дали тези служители са работили по нареждане, или по собствена воля, обясни Сарафов. По думите на Цацаров, на екипа, който работи с тази техника са подавани само и единствено телефонни номера.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5476 |09.05.2012 НС обсъждат промените в Наказателния кодекс . 0| 5099 |23.03.2010 Три досъдебни производства срещу "Крокодилите" . 5| 4639 |17.02.2010 Борисов гони всички провинени директори на държавни агенции

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads