Реклама / Ads
15| 5476 |05.01.2008 НОВИНИ

Наказват Божидар Димитров заради сватбата на Миглена Ангелова?

.
Писмено обяснение за участието си в скандала около сватбата на Миглена Чакракчиева (бивша Ангелова) ще дава шефът на НИМ Божидар Димитров на министъра на културата Стефан Данаилов в понеделник, 7 януари.
 
Поводът е необяснимото му разрешение да се отвори църквата  „Св. 40 мъченици" във Велико Търново за сватбената церемония на водещата на „Искрено и лично" с охранителния бос Живко Чакракчиев. Подобна церемония е забранена по време на пости и от Светия синод били потресени от лекомислената намеса на историка Димитров. Стефан Данаилов също бил неприятно изненадан от забъркването на НИМ в кошмарния скандал и поискал писмено обяснение от своя стар приятел и съпартиец. В някои медии дори се появиха твърдения, че столът на Божидар Димитров, като директор на НИМ, бил силно разклатен след големия гаф. Наказание ще има, но не и уволнение, съобщиха източници от културното министерство. Димитров е известна фигура и трудно може да бъде свален, категорични са те.

Самият Димитров не бе словоохотлив пред медиите и отсече кратко: „Съжалявам, че дадох разрешение. Не желая повече името ми да бъде свързвано с този скандал".

Сватбата се прочу най-вече с побоя над фоторепортера от в. „Експрес" Тони Шаварш. Чакракчиев лично му отне фотоапарата, но после бе принуден да го върне. Гардовете пък удряли и заплашвали Шаварш. Пострадалият фотограф подаде жалба в РПУ ­ Велико Търново, а след това беше освидетелстван и от съдебен лекар. Журналистът е с пукната глава. За случая е сезирана и Районна прокуратура. Според главен инспектор Николай Терзийски, обстоятелствата по побоя трябва да станат ясни също следващата седмица.

Запознати обаче твърдят, че кумът Красимир Премянов се бил свързал със свои съпартийци от „Позитано" 20, които обещали да оправят нещата и да замажат нещата в прокуратурата. Главният прокурор Борис Велчев обаче бил наредил да се провери всеки детайл, защото не искал заради такъв жълт скандал магистратите да попаднат под ударите на общественото мнение. Имаме достатъчно сериозни дела и важна работа, за да си позволим да ни разпъват на кръст заради безумното поведение на самозабравили се хора, заявил Велчев на съвещание със заместниците си. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5738 |28.12.2007 "Възродителен процес" за 420 хил. фирми след 2 януари заради Търговския регистър . 2| 5403 |12.12.2007 Ученикът в Разград е починал заради мозъчно сътресение . 6| 5208 |23.11.2007 Борисов и Овчаров кръстосаха шпаги заради парите на София . 5| 5675 |12.11.2007 Мартин Димитров: Бюджетът е "провал"; коалицията "прави бели"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads