Реклама / Ads
Frognews #останивкъщи
4| 3683 |13.04.2017

Наказват прокурорки, пили ракия и уиски в работно време

.
Главният прокурор Сотир Цацаров внесе 2 предложения до Прокурорската колегия на ВСС за образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова – административен ръководител, районен прокурор на Районна прокуратура /РП/ Варна и Милена Даскалова – заместник районен прокурор на РП Варна за допуснати нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати, накърняващи сериозно престижа на Съдебната власт.
Това съобщиха от държавното обвинение. Предложенията за ангажиране на дисциплинарната отговорност на Цветанка Гетова и Милена Даскалова се основават на резултати от извършена проверка от прокурор от Апелативна прокуратура – Варна и прокурор от Окръжна прокуратура Варна.

На 13 март 2017 г. прокурорите Цветанка Гетова и Милена Даскалова били на работа. В 13,38 ч. същия ден Гетова и Даскалова пристигнали със служебен автомобил на РП - Варна в заведение в града, където си поръчали храна и напитки. След сигнал за това, че прокурори на ръководни позиции употребяват алкохол в работно време извън прокуратурата, в 15 30 ч. на място в заведението извършили лична проверка прокурор от АП - Варна и прокурор от ОП - Варна.

 

Те установили, че действително Гетова и Даскалова се намират в заведението и употребяват алкохол. Снети са обяснения от сервитьорите в ресторанта и е изискан касов бон за консумираните от Гетова и Даскалова храни и напитки. В хода на проверката било установено, че до 15.30 часа прокурорите Гетова и Даскалова са поръчали и консумирали 5 поръчки ракия „Бургас 63“, 1 ракия „Бургаска мускатова“, 2 поръчки уиски „Джак Даниелс“. Поръчали и консумирали са още 2 бири „Туборг“ и 1 минерална вода.

 

След извършената проверка прокурорите от АП - Варна и ОП - Варна си заминали, а Гетова и Даскалова не се завърнали на работните си места в Районна прокуратура - Варна, а останали в заведението до около 21.00 часа. Освен, че административните ръководители на Районна прокуратура - Варна са нарушили Правилника за вътрешния трудов ред, като напуснали работното си място за времето от 13.38 ч. до 17.00 ч. на 13.03.2017 г., употребявайки алкохол в работно време и на публично място, Гетова и Даскалова грубо са нарушили утвърдените в обществото разбирания за благоприличие, висок морал и почтеност.

 

Въпреки, че поведението им е установено от горестоящи прокурори от АП - Варна и ОП - Варна, Гетова и Даскалова си поръчали допълнително по една бира и продължили пребиваването си в ресторанта. Разглеждането на предложенията на главния прокурор е насрочено от Прокурорската колегия на ВСС за 19 април 2017 г.

Главният прокурор за втори път предлага на Прокурорската колегия към ВСС образуване на дисциплинарни производства срещу Цветанка Гетова и Милена Даскалова.

 

На 29.03.2017 г. поиска да се ангажира дисциплинарната им отговорност за недопустима намеса в работата на прокурор и разследващ полицай при провеждане на следствени действия по досъдебно производство за закана с убийство.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 63-ма руски олигарси са купили имоти от Тръмп 1| 3248 |18.03.2017 . Петцифрени фактури шокират хората, решили да шофират пили 2| 3421 |15.03.2017 . Цветанов: ГЕРБ биха подкрепили кабинет, който изпълнява приоритетите ни 1| 3137 |30.11.2016 . Младежите, купили Дипломатическия клуб, се сдобиха и с „Фантастико“ 5| 29087 |28.11.2016

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ