Реклама / Ads
16| 7755 |06.07.2020 НОВИНИ

Намалиха присъдите на Иванчева, Петрова и Дюлгеров

.
Десислава Иванчева и Биляна Петрова
Апелативният специализиран наказателин съд намалии присъдите на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко дюлгеров съответно на 8, 7 и 6 години лишаване отсвобада, като се запазва досегашната им мярка ”домашен арест”.
 

Припомняме, че на първа инстанция бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева беше осъдена на 20 години затвор. Тя и заместничката й Биляна Петрова бяха признати за виновни, че са поискали подкуп от 187 хиляди и 500 евро. На първата инстанция Петрова получи 15 години лишаване от свобода, а посредникът в схемата Петко Дюлгеров - 12 години затвор.

 

Днешното решение на съда  може да бъде обжалвано в срок от  2 седмици.

 

Съдът реши на втора инстанция, че Десислава Иванчева е виновна за това, че е поискала и приела дарение - 250 хил. евро, за да извърши действия по служба, предаде бТВ. Отменя се изцяло присъдата от миналата година и Иванчева се осъжда на 8 години затвор при първоначален строг режим. Приспада се времето, през което е била под стража и под домашен арест.

 

И тримата са осъдени да заплатят по 840 лв. всеки един на вещите лица. Мотивите на съда ще бъдет оповестени до 60 дни.

 

 

"И на най-обикновеният човек, който не се занимава с правосъдие, му е ясно, че намалянето на присъдите ни и в същото време увеличаване на провиненията ни не е нормално.  Тази сума от 187 500 евро е  при положение, че тя не фигурира в обвинителния акт, това също е абсурдно. Да не забравяме, че няма как да сме получили сумата, защото когато ни задържаха ни отведоха от колата, която остана отвън, с отворени врати и прозорци, чантите ни също бяха вътре. Бяхме заведени насилствено в сградата на спортното министерство, където аз лично гледах през цялото време една стена. В точно този момент, в тези 15-20 минути, се е случило престъпното деяние, което е извършено от ОПГ за мен.", каза Десислава Иванчева пред адв. Величков от инициативата "Правосъдие за всеки" след края на заседанието.

 

"Чудя се как, след като нашите пледоарии бяха до късно в петък, а днес вече има присъда. Как прецениха нашите мотиви, след като събота и неделя са неработни дни.

Видно е, че е поръчково това дело, този съд трябва да се закрие", каза още тя и призова: "Хора не се отказвайте, борете се, за да им покажем, че не сме слаби и можем да ги надвием. Искрено се надявам съдиите в Върховния касационен съд да остискат, на натиска, който ми се оказва."

 

Адв. Савова заяви, че задължително ще обжалват новата присъда.

"До колкото познавам делото и това което чух, ми се струва, че съдебният състав е с някакви оракулски способности, отколкото изводите им да са направени от събраните доказателства по делото. Пороците са толкова много, че ние много достойно ще продължим към Върховния касационен съд. Проблемите са много по-сериозни и много по-тежки и срещу тях трябва да реагираме и като общество.", заяви защитникът на Билян Петрова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4596 |20.05.2020 Иванчева, Петрова и Дюлгеров отново се изправят пред съда . 17| 5243 |12.03.2020 Канят Херо Мустафа на делото срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров . 1| 4171 |31.01.2020 ГЕРБ предлага да не се намаляват присъдите на непълнолетни . 1| 3891 |08.01.2020 Заседание на Апелативният спецсъд срещу Иванчева, Петрова и Дюлгеров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads