Реклама / Ads
1| 4131 |26.01.2019 НОВИНИ

Наоми Осака постави на колене Петра Квитова

.
Наоми Осака
Нова звезда се утвърждава с пълна сила на небосклона на женския тенис. Японката Наоми Осака продължава да изживява мечтата си и спечели втори пореден турнир от Големия шлем, след като постави на колене Петра Квитова на финала на Аустрелиън Оупън.
 

Само няколко месеца, след като детронира Серина Уилямс на US Open, азиатката триумфира и в Мелбърн в невероятна битка с чехкинята, която със сигурност ще остане в аналите на надпреварата със зрелището, драмата и обратите си. 

 

Наоми Осака надделя с 2:1 сета след 7:6, 5:7, 6:4 за над два часа и половина на корта, като преодоля срив във втората част, в който изпусна три мачбола и не успя да затвори мача при 5:3 в своя полза в него. В края му дори се разплака, но се съвзе и наложи преимуществото си за втората поредна титла от Големия шлем, за да хвърли в екстаз феновете си по трибуните. 

 

Петра Квитова беше достойна съперничка и показа, че може да постига добри резултати на турнирите от Шлема и на твърди кортове. Това беше първият ѝ финал в Мелбърн, а до достигането си там не беше загубила и сет, прегазвайки опонентките си, но нямаше отговор срещу младата азиатка. 

 

Първият сет беше изключително равностоен и имаше много напрегнати моменти в него. Квитова първа стигна до две точки за пробив в него в петия гейм, но съперничката ѝ се измъкна с добре пласирани сервиси. И още в следващия гейм на свой ред азиатката имаше възможност да пробие, но я пропиля. 

 

После на Осака ѝ се наложи да се измъква от 0:40 на свой сервис, но показа завидна психическа издръжливост и успя да го стори, за да поведе с 4:3. Последната драма в сета дойде при 12-ия гейм, в който Квитова спаси два сетбола, за да вкара нещата в тайбрек. 

 

В дългия гейм обаче азиатката беше пълен доминант на корта. Тя беше безпощадна и след 7:2 в него взе първата част със 7:6. Но ако тук имаше драматични моменти, те просто бледнееха пред случилото се във втората част.

В нея чехкинята започна силно и поведе с пробив за 2:0. Осака обаче го върна веднага и реализира втори такъв, за да направи серия от четири поредни гейма до 4:2. Впоследствие поведе и с 5:3, като ѝ се наложи да играе на сервис на съперничката за спечелване на сета, мача и турнира.

 

Квитова започна кошмарно и изостана с 0:40, давайки три мачбола на японката. Но точно тогава се върна от ада и не само ги неутрализира, но сътвори невероятен обрат. Тя взе подаването си, а после дори върна и пробива, за да изравни за 5:5, съобщава Гонг.

 

Чехкинята взе подаването си, за да поведе в резултата в геймовете, преди да шокира опонентката си, пробивайки я за 7:5 и да изравни резултата в сетовете в най-критичния момент. Осака дори се разплака след тази развръзка и влезе в съблекалнята да се успокои.

 

И излезе различен човек на корта в третия сет. Тя не рухна, както всички очакваха и дори стигна до пробив в третия гейм. Успя да го защити на свое подаване, а после в шестия гейм мина и през миникриза, когато ѝ се наложи да спасява брейкбол, но се справи, за да поведе с 4:2.

 

Драматичен момент настъпи и в следващия гейм. В него Квитова отново мина през иглени уши, за да остане в мача, като се спаси от 0:40 на свой сервис. После двете си размениха подаванията, а чехкинята така и не можа да се добере до точка за пробив и трябваше да се примири със загубата след 4:6 в третия сет и не успя да вземе така желаната титла в Мелбърн, докато Осака ликуваше.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4349 |10.01.2019 И БСК се противопостави на КРИБ заради Закона за горивата . 0| 3723 |11.12.2018 АПИ поставиха нови мантинели 3 месеца след трагедията край Своге . 1| 3903 |20.10.2018 Диригентът на Операта: „Локо София” не постави клеймо върху България . 3| 3931 |01.10.2018 Манолова: Чувствам се унизена заради осакатения закон за хората с увреждания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads