Реклама / Ads
1| 4248 |27.02.2019 НОВИНИ

НАП налазили бензиностанциите на Марешки, но оттам не изкочило нищо

.
Веселин Марешки
Тече ревизия на бизнеса с горива на лидера на „Воля” Веселин Марешки. Това съобщи днес директорът на Националната агенция за приходите Галя Димитрова след мащабна среща на полицаи, данъчни и митничари за борбата със сивия сектор в тази сфера.
 

От думите ѝ стана ясно, че на този етап не са открити конкретни нарушения. В отговор на въпрос на дали има нещо нередно в агресивната ценова политика на веригата, тя отговори, че има търговски механизми, които позволяват горивата да се купуват по-евтино на едро.

 

Общо в момента се проверяват 16 обекта, като обаче, въпреки вчерашната заявка на премиера Бойко Борисов, днес не бяха оповестени нито имената на бензиностанциите и данъчните складове, нито констатирани нарушения по сигнала на петролната и газова асоциация.

 

„Явно има напрежение в бранша. Получаваме различни сигнали”, призна вътрешният министър Младен Маринов. Началникът на междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата Петър Чергов посочи, че на срещата с участието на областни МВР шефове, началници на сектор „Икономическа полиция”, служители на ГДБОП и митниците, се е обсъждало създаването на национална карта на обектите, в които се извършва разпространение на горива.

 

„Въпреки задължението на търговците за подаване на информация към НАП и митниците, се оказа, че има такива, които успяват да заобикалят правилата”, отбеляза той.

Пред медиите представителите на полицейските и контролни органи изнесоха голямо количество информация за миналогодишната си дейност – 13 спецоперации на територията на цялата страна, 141 проверени обекта, 247 установени нарушения, 3 досъдебни производства, 955 000 литра неотчетено, но продадено гориво, други 724 000 литра конфискувано.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4058 |06.02.2019 Борисов: В петък показваме движенито на горивата от танкера до бензиностанциите . 5| 5326 |24.01.2019 Скандал в новата коалиция на Марешки, бламираха Орхан Исмаилов . 2| 3808 |21.01.2019 Симо Симов: Законът за бензиностанциите е в полза на олигархията . 9| 5145 |15.11.2018 Каракачанов: Колко данъци плаща босът Марешки, има самолети, яхти?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads