Реклама / Ads
14| 6174 |09.03.2009 НОВИНИ

НАП разкрива мистериите около сараите на Доган

.
Апетитните имоти са собственост на фирми от обръча на ДПС или на компании в лошо финансово състояние, дължащи милиони левове ДДС на държавната хазна.
 

Скандални разкрития около луксозните имоти свързани с лидера на ДПС Ахмед Доган публикува в днешния си  брой в. „Сега”. По чиста случайност, но откакто Мария Мургина не е шеф на Националната агенция по приходите (НАП), ведомството най-после се активизира по отношение на имотите, които се свързват с мандатоносителя в правителството. В парламентарната комисия по корупция са получеили отговор на въпросите, зададени преди 8 месеца. Новият шеф на НАП Красимир Стефанов изпрати 2 писма до парламента, от които излязоха много любопитни факти. Оказва се, че визираните имоти са купени на съмнително ниски цени, работят на загуба, което обаче не им пречи да получават огромни кредити от определени банки. Двама от собствениците са заподозрени в източване на ДДС, а един - даже се издирва от полицията. Повечето от сградите са притежание или са ремонтирани от един и същ обръч фирми, свързани с "Минстрой холдинг", която бе част от "Мултигруп" и се ръководи от бившия вицепрезидент на групировката Николай Вълканов. Той пък не крие близките си отношения с Доган - фирмите му са сред най-големите дарители на ДПС.

saraite_dogan3.jpg снимка Вяра Йовева

Проверката на комисията за корупцията започна по искане на ДСБ в средата на миналата година. Хората на Костов поискаха да знаят кои са собствениците на т.нар. Боянски сараи, хотела "Каса Домини" в Рибарица, СПА комплекса "Орфей" в Девин, парка "Росенец" до Бургас и Двореца на децата в Дръндар, родното село на Доган. Когато проверката тръгна никой не очакваше реални резултати, защото са известни близките отношения на Мария Мургина с ДПС. Месеци наред тя изобщо не е отговаряла на депутатските въпроси.Раздвижването  настъпва едва след като задуха вятърът на промяната по върховете на НАП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 4651 |01.03.2009 Сараите на ДПС строени от източено ДДС . 26| 5016 |14.02.2009 Шумът около кандидатурата на С. Паси за шеф на НАТО стъписа алианса . 8| 5072 |28.01.2009 Скритата икономика се оценява на около 10 млрд. лева през 2008 г. . 29| 4684 |26.01.2009 Ще ни четат мейлите, само при разкриване на престъпления

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads