Реклама / Ads
6| 4949 |15.10.2009 НОВИНИ

НАП разследва сигнали срещу Масларова

.
Разследват Масларова и заменките й Източник: Вяра Йовева
Парламентарната комисия за борба с корупцията възложи на Националната агенция за приходите да разследва подадни сигнали срещу бившия социален министър Емилия Масларова.
 

Данъчните ще трябва да проверят нарушения по проект „Красива България", както и злоупотреби при ремонтирането на сграда на министерството в Стара Загора. НАП ще разследва и направена от Масларова замяна, с която срещу два апартамента в крайните квартали на града, тя е получила ресторант, двуетажна сграда, помещение и магазин.

Междувременно стана ясно, че бившият социален министър може да получи достъп от резултатите по одитите на инспектората към Министерство на труда и социалната политика и вътрешния одитор според решение на парламентарната комисия за борба с корупцията.

Молбата на социалното министерство е комисията да се произнесе по въпроса дали бившият социален министър има право да разгледа докладите по проект „Красива България“. Молбата й може да бъде удовлетворена, тъй като Масларова е депутат и законът й дава право да се запознае с документацията, в която се посочват редица нарушения и финансови злоупотреби извършени по времето, когато тя е била председател на управителния съвет на проекта. По казуса дали да й бъде осигурен такъв, депутатите смятат, че може да се произнесе само прокуратурата, която вече е запозната с докладите.

Назначената проверка трябва да установи и защо социалната министърка държи в дома си пианото на Лора Каравелова. Обяснението на Масларова е, че го съхранява след изхвърлянето му от Демократичния съюз на жените от клуба им в центъра на София.

Личното мнение на председателят на комисията Яне Янев е , че като длъжностно лице Масларова, трябва да има достъп до документацията, но има и друг проблем – дали при подадените сигнали няма конфликт на интереси на бившия министър. Янев се опасява, че ако има такива основания, Масларова ще бъде улеснена  по своята защита. На практика й се дава възможност да се запознава със злоупотреби извършени по времето, когато е била председател на управителния съвет на "Красива България".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7641 |14.10.2009 Разследват Емел Етем за далавера със 730 000 лв. . 15| 5201 |14.10.2009 Чужди и наши в ЕП срещу Румяна Желева да е еврокомисар . 2| 4843 |08.10.2009 Удължиха със 6 месеца разследването Белнейски . 0| 5509 |06.10.2009 Приключи разследването за убийството пред "Соло"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads