Реклама / Ads
40| 6665 |18.02.2011 НОВИНИ

НАП ще "осветли" имотното състояние на Цветанов до седмица

.
Цветан Цветанов Източник: Булфото
Лично председателят на приходната агенцията Красимир Стефанов пое ангажимента до следващия четвъртък да стане ясно какви са резултатите от дългата проверка на НАП върху имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов.
 

Той беше предизвикан от изказване на депутата Антон Кутев, който сподели пред журналисти, че премиерът Бойко Борисов го е излъгал.

Миналата седмица по време на парламентарния контрол Борисов обеща, че до седем дни от НАП ще имат резултат за Цветанов. „Бойко Борисов отново ме излъга”, заяви Кутев и допълни: „За мен това означава само едно – че в институциите на България вече четвърти месец не могат да измислят как да прикрият корупция по високите етажи на властта”.

След тези думи Красимир Стефанов се яви лично в парламента и обясни, че е „изпратен при господин Кутев”, за да му обясни какво представлява една проверка като механизъм и начин на извършване. Стефанов не уточни от кого е изпратен, но обясни, че е поискал отсрочка от премиера Борисов за работата на НАП по Цветан Цветанов. Тя била приключила, почти.В момента се пишел докладът по нея, затова Стефанов реши да не избързва с изводите дали има разминаване между декларираното от вътрешния министър и реалното му имотно състояние. Шефът на НАП е убеден, че агенцията му не само не се е забавила, но дори напротив – работела прекалено бързо.

Пред Кутев и пред журналистите Стефанов разясни, че проверка на физическо лице се прави четири месеца. Въпреки че преди около месец лично финансовият министър Симеон Дянков посочи, че срокът е три месеца.

„Така е по закон”
, оправда се шефът на приходната агенция. Но имало възможност да се удължи до три години. Нещо, от което НАП нямало да се възползва заради натиска по този случай.

Запитан дали има политически натиск, той посочи, че за такъв можели да се приемат въпросите на Антон Кутев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5640 |27.10.2010 Състоянието на Мутафчиев е стабилно след инсулта . 0| 6152 |03.10.2010 "Пепелянката" погълна младеж, спасиха го в тежко състояние . 7| 7703 |30.09.2010 Изнасилвачът Мартин: В болестно състояние се гаврех с деца . 0| 5034 |25.06.2010 Галев все още в критично състояние

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads