Реклама / Ads
9| 4797 |21.11.2010 НОВИНИ

НАП "ужили" фолк клуб с 10 хил.

.
От НАП подложиха най-големите столични нощни заведения на открито данъчно наблюдение. В столичен клуб данъчните са засекли осемкратно увеличение на оборота спрямо предходия непроверяван период. Съставен в акт за 10 000 лв.
 

Проверките се извършват в петъчните и съботни вечери, като инспектори на приходното ведомство следят как се отчитат приходите от вход, наблюдават открито всеки касов апарат в заведенията и паралелно с това изследват документите за плащанията към популярни поп и фолк изпълнители.

Освен това данъчните проверяват за декларираните възнаграждения на персонала и за това дали служителите в дискотеките се осигуряват на реални заплати. През изминалите два дни са проверени най-големите 6 заведения в столицата, като за 4 от тях не са открити съществени данъчни нарушения.Останалите два са допуснали различни пропуски, като най-сериозния от тях е, че във фолк клуб е констатирано осемкратно увеличение на оборота в сравнение с петъчните и съботни вечери на последния месец, тоест с периода преди наблюдението.

Клубът е отчитал приходи от около 1800 лв. на вечер преди инспекторите да започнат проверките. На собствениците на заведението ще бъде съставен акт на стойност до 10 000 лв., започва и данъчна проверка, която да изследва дали нарушението се е извършвала системно.

Проверките на нощни заведения са резултат от анализ на риска, извършен в приходната агенция, които сочи, че 88% от всички дискотеки и развлекателни заведения в страната укриват част или целия си оборот. Според оценките на НАП потенциалната щета за фиска от неплатени данъци от такива обекти възлиза на 12 млн. лв. годишно.

Frognews.bg припомня, че проверките на агенцията на подобни обекти започнаха през август по цялото българско Черноморие. В резултат на едномесечно наблюдение на 36 заведения там на светло беше изваден оборот от близо 4,5 млн. лв.

Започнаха и ревизии на физически лица, собственици на фирмите, стопанисващи дискотеките по морето.
След началото на активния туристически сезон в зимните курорти, заведенията и търговските обекти там, също ще бъдат проверявани от НАП, съобщават още от приходната агенция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5504 |30.10.2010 Трактора давал 2 млн. лв. на футболен клуб . 0| 5225 |04.06.2010 Частни съдии погнаха шефа на Ботев, дължи 2 млн. лв. на клуба . 10| 14522 |30.11.2009 Фолк звезди "горят" заради данъци и силиконови цици . 20| 9639 |26.11.2009 Фолкдиви и Красьо Черния - отличници на Свищовската академия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads