Реклама / Ads
2| 6760 |20.09.2013 НОВИНИ

Нападателят на Доган е помагал на Боксьора

.
Задържаният за атентата срещу Ахмед Доган Октай Енимехмедов има скрита до момента криминална биография, която не е свързана с известния наркобос от близкото минало Ицо Ширев - Боксьора, пише "168 часа". 25-годишният мъж, който се опита да застреля почетният председател на ДПС, има регистрация в полицията и като ученик.
 

Работата му за Боксьора не е била на обикновен бияч в наркоструктурата му, а на човек, който е прибирал всекидневните обороти от дилърите.

Студентът отличник от ВИАС се забърква в поредица от криминални инциденти с побоища о дорга, но винаги успява да се измъкне сух. Данни за участието му в наркоорганизацията полицията в София събира през 2010 и 2011 г., когато бригади на Ицо Ширев с брадви в ръце ударно завземат териториите на други пласьори в центъра на София и в кв. "Студентски град". Експанзията е последица от оттеглянето на големите босове от миналото заради проточилите им се проблеми с правосъдието. Октай Енимехмедов не просто е имал обща снимка с Ицо Ширев-Боксьора, както обяви веднага след атентата срещу Ахмед Доган вътрешният министър тогава Цветан Цветанов.

Студентът атентатор е бил от най-близкото обкръжение на наркобоса. Двамата са имали общи националистически интереси и герои като например Васил Левски. Само преди месец излезе наяве случка от Софийския централен затвор, при която лежащият там Октай Енимехмедов е пребил жестоко двама пандизчии, които се изгаврили пред него с Апостола на свободата. Васил Левски е и единственият герой, пред когото се прекланя и Ицо Ширев. Той е роден в града на Апостола Карлово и в една от малкото свои медийни изяви казва: "От него съм се научил да бъда борбен докрай и да отстоявам правата си". Източници от полицията, но и от престъпния свят свидетелстват днес пред "168 часа", че атентаторът на Доган и наркобосът са връстници и са били постоянно заедно както по време на работа за организацията, така и в боксовата зала (и двамата са боксьори, Октай - младежки шампион, а Ширев участва и в свободни боеве), но и на забавления вечер.

Същите източници разказват, че Октай е имал и друго задържане в софийско РПУ с амфетамини и голяма сума пари в различни валути, но случаят е бил потулен. Така или иначе героят от НДК се измъква сух след това задържане с дрога. Както и в следващия инцидент от 25 октомври 2011 г. Този път действието се развива в Бургас. Енимехмедов е арестуван пред заведение в морския град и е откаран във Второ полицейско управление.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 44| 5692 |17.09.2013 Борисов летял за 26 хил. да обядва с Ердоган . 2| 5172 |13.09.2013 Авто нападателят на турското посолство - психо . 43| 6456 |11.09.2013 Ахмед Доган е сред най-добрите политици на прехода, четка го Борисов . 15| 6338 |31.08.2013 Ердоган: Да ударим Сирия тотално като Косово!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads