Реклама / Ads
2| 4522 |27.06.2009 НОВИНИ

Напляскахме 3:1 Русия на волейбол в Хабаровск

.
Хабаровск се превърна в Голгота за руския национален волейболен отбор. На 8 000 км от Москва нашите момчета нанесоха тежко поражение с 3:1 гейма на Сборная. По този начин лъвовете запазиха макар и минимални шансове за класиране за финалната шестица от Световната лига.
 

Отделните геймове завършиха 31:29, 16:25, 25:23, 25;20. Българите започнаха в състав Андрей Жеков, Матей Казийски, Красимир Гайдарски, Мирoслав Градинаров, Светозар Иванов, Владимир Николов и либеро Теодор Салпаров.
В зала „Платинум Арена” публиката подкрепяше своите, но аплодираше и майсторските изпълнения на нашите състезатели. С днешната победа българите изтриха поне малко срама от семплата игра срещу Япония във Варна.

Националите играха много сърцато и със самочувствие, с което сломиха съпротивата на Русия под ръководството на Даниеле Баньоли. Особено се отличиха Методи Ананиев, Теодор Салпаров и Матей Казийски. Владо Тодоров също спечели ценни точки за своя отбор.

Нашите успяха да надвият съперника си в двата му най-силни елемента - блок и сервис. Националите ни записаха 17 блока и 7 аса срещу 14/5 за Сборная. В центъра Светозар Иванов и Красимир Гайдарски се разбираха само с поглед с Андрей Жеков. За първи път може би се налучка точния състав на отбора, за което заслугата е на траньора Пранди. През последните дни той бе оплют от някои медии, а жълти издания обявиха, че в отбора има скрити скандали и настроения срещу италианеца и капитана Пламен Константинов, който се отдаде на предизборна кампания и на амбициите си да стане депутат от НДСВ. За част от съотборниците това било безотговорно и обслужване на лични кариеристични интереси.

Традиционно силен мач направи и диагоналът Владо Николов. Той спечели 19 точки, колкото постигна и Матей Казийски. За най-полезен играч в срещата беше избран Методи Ананиев. За Русия най-силно се изяви Алексей Казаков.

В другия мач от групата Куба взе очакваните три точки срещу Япония в Тояма, печелейки с 3:0 гейма. Отборът от Острова на свободата вече е едноличен лидер с 12 точки. Втора е Русия с 9, а България е на трето място с 6.

Утре нашите играят втория си мач срещу Сборная от 10 ч. Българско време.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5816 |29.05.2009 В Русия разкриха контрабандно оръжие за България . 17| 5073 |26.04.2009 С. Станишев: С Русия сме свързани исторически и емоционално . 47| 5609 |06.04.2009 С. Паси: Аз спечелих, а Русия ще е в НАТО . 18| 6692 |28.03.2009 Проф. П. Цветков: Да откъснем България от мечешката прегръдка на Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads