Реклама / Ads
2| 5020 |01.03.2011 НОВИНИ

EС направи Камата посланик на добра воля

.
Христо Стоичков
Футболната легенда Христо Стоичков бе приет днес от председателя на Европейската комисия Жозе Барозу и еврокомисарят Кристалина Георгиева в Брюксел. Той ще бъде посланик на добра воля в европейска инициатива в борбата с глада.
 

Барозу и Стоичков имаха кратка среща в присъствието на Георгиева, преди предстоящото пътуване на футболиста до Буркина Фасо за първата мисия.

Председателят на ЕК получи мартеници по повод днешния традиционен български празник и благодари на чист български с „Честита баба Марта“. Предстоящото пътуване на Стоичков до Уагадугу е планирано за средата на март, като той ще бъде начело на делегация. Програмата на посещението предвижда и благотворителен мач.

Много съм щастлив, за мен е много важно да работим заедно, да печелим всеки ден. Този отбор е обречен да печели, капитан е Кристалина Георгиева“, заяви бившият треньор на националния отбор, съобщи БТА.

„Много съм щастлив да бъда тук с еврокомисар номер едно, когато влязох в ЕК, установих, че тя е на осмия етаж, а това е моят номер. Приех поканата още щом ми бе предложена на инцидентна среща на летището в София, не съм се колебал и миг да кажа „да“, допълни той.

Двамата с Кристалина Георгиева отбелязаха, че когато тя е била спортист, също е играла с номер 8.

Председателят на ЕК приветства горещо приноса на хора с постижения от висотата на тези на Христо Стоичков. Така е и с хуманитарната помощ – никой сам не може да промени света, но заедно можем да го постигнем“, отбеляза тя и добави, че Барозу очаква посланиците на добра воля да вдъхнат надежда на места, където има най-голяма нужда от това.

Инициативата „Професионалният футбол срещу глада“ е подкрепена чрез хуманитарния отдел на Европейската комисия и цели да повиши загрижеността и информираността на европейците с малко средства и голям ефект. Кампанията се организира съвместно с организацията на ООН по прехраната и Асоциацията на европейските професионални футболни лиги.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 144| 13545 |15.01.2011 Стефан Гамизов: Направили са вътрешен преврат на Бойко Борисов! . 2| 4866 |10.01.2011 Фалшив посланик измами варненка . 9| 5090 |06.01.2011 Осветиха още един посланик на ДС . 8| 5707 |28.12.2010 Христо Мутафчиев направи първите си крачки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads