Реклама / Ads
13| 7105 |13.05.2019 НОВИНИ

Напрежение в Болярово, арендатор прегази ром в нивата си

.
Болярово
Арендатор уби крадец, влязъл в нивата му в Болярино. ”Кръв за кръв ще има”, заканиха се в ромската махала, където е живял убитият Петър. В момента полицейското присъствие в селото е засилено.
 

Собственик на кравеферма от село Болярино прегази и уби крадец в опит да го прогони от терена си. Селскостопанският производител Димитрис Пирилис е от кипърски произход. Занимава се със земеделие у нас от 10 години насам. Според запознати ромите отишли да крадат от окосената люцерна на фермера.

 

В събота, около 1 ч. през нощта, забелязва трима мъже да влизат в имота му, за да крадат люцерна. Подгонва единия от тях с джипа си и го прегазва. Другите двама не са пострадали, каза за Нова телевизия кметът на Болярино Стефка Миниева. 

 

Пирилис е задържан. Направил е пълни самолризнания и ще му бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство, съобщиха от прокуратурата. Близките на кипърския бизнесмен твърдят, че имотите му не за първи път стават мишена на крадци. Преди четири години, като отмъщение, била подпалена и къщата му.

 

Окръжния прокурор Румен Попов съобщи, че  30-годишният Петър има 14 присъди. Другите двама апаши са също рецидивисти - съответно с 2 и 9 осъждания. Установено е, че убитият и един от съучастниците му са крали коне и крави от същия фермер. Тогава П.Г. е получил 7 г. затвор, а вторият - 4 г.

 

Ангел Гаджев е бил заедно с Петър минути преди убийството.

,,Не сме били във фермата на кипъреца. Бяхме в люцерната на два километра, когато той пристигна с джипа и ние с другия Ангел избягахме с каруците, а Петър остана. Видях как фермерът блъсна Петър и започна да прави кръгчета в люцерната, газейки го'', разказа Ангел, цитиран от "Марица"-Пловдив.

 

31-годишният Петър оставя сираче, 8-месечно бебе, а съпругата му е бременна в шестия месец. Майката на убития Петър - Фанка, е в шок от случилото се.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3912 |30.04.2019 Потушено е напрежението в Куклен . 3| 5653 |23.04.2019 Германска фондация: Може да има война в Европа заради напрежение с Русия . 3| 4278 |11.04.2019 Каракачанов вика службите заради напрежението в Габрово . 13| 4701 |11.04.2019 Напрежението в Габрово ескалира, полиция и жандармерия има в целия град

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads